Az amerikai belpolitikát befolyásoló, hamis profilokat lőtt le a Facebook

2018. július 31. 20:19

A The New York Times információi szerint a Facebook az őszi amerikai félidős választások befolyásolását célzó profilokat azonosított.

2018. július 31. 20:19

A közösségi fórumot működtető kaliforniai vállalat kedden a kora délutáni órákban be is jelentette, hogy 32 gyanús profilt eltávolított. 

A The New York Times szerint   a gyanús oldalak lényegében hamis profilok voltak, érzékelhetően egyeztették tartalmaikat, és a novemberi félidős választások előtt olyan ügyekben kívánták befolyásolni az amerikai közvéleményt, mint például a határvédelem, vagy a jobboldal egyesítése, összefogása. 

A befolyásolási kísérletekről a Facebook illetékesei tájékoztatták is az amerikai törvényhozókat. 

A vállalat a Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) együttműködve kezdte meg és folytatja a gyanús oldalak feltárását. A The New York Times kongresszusi értesülései szerint egyes tisztségviselők elképzelhetőnek tartják, hogy a profilok létrehozói: „Oroszországhoz köthetőek". 

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2018. augusztus 01. 23:43
itt meg vannak akik bayer zs.-t olvasnak de komolyan. Azt nemlehetne egy nemzeti bankos buliba kiszorítani standuposnak?
áfonya
2018. augusztus 01. 02:11
Az Asso 28 nevű hajó, amely egy olasz olajplatformot szolgál ki a Földközi-tengeren, azt az utasítást kapta az olasz parti őrségtől a migránsok felvétele után, hogy egyeztessen a líbiai hatóságokkal a kérdésben. A hajó végül a líbiai parti őrség utasítására a tripoli kikötőbe szállította utasait. Az olasz parti őrség közleményben hangsúlyozta, hogy a mentési műveletet teljes egészében a líbiai parti őrség irányította.
áfonya
2018. augusztus 01. 02:09
Csoda történt: Líbiába szállította vissza a Földközi-tengerből "kimentett" migránsokat egy olasz hajó. Egy olasz hajó a fedélzetére vett egy gumicsónakból 108 migránst a Földközi-tengeren, majd visszaszállította őket Líbiába. Hasonló esetre korábban nem volt példa - írta a La Repubblica című olasz napilap. Brüsszeli vezetőket rakják fel betolakodók közé ,vigyék őket Ázsiába ,ott szeretgessék a betolakodókat .
sersem4
2018. július 31. 20:50
Engem ez a kínai kommunista párt egykori gyakorlatára emlékeztet. Bár a sárgák azóta már demokratizálódtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!