Uniós szóvivő: Juncker teljes a bizalma az új spanyol kormányban

2018. június 01. 14:03

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke teljes bizalmát fejezi ki az új spanyol kormány iránt – közölte sajtótájékoztatóján az uniós bizottság egyik szóvivője pénteken.

2018. június 01. 14:03

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke teljes bizalmát fejezi ki az új spanyol kormány iránt – közölte sajtótájékoztatóján Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője pénteken, újságírói kérdésre válaszolva.

A szóvivő brüsszeli tájékoztatóján elmondta, Juncker gratuláló levelet küldött Pedro Sanchez szocialista kormányfőjelöltnek, amelyben kijelentette: bízik a spanyol kormányban, hogy konstruktív módon fog hozzájárulni egy erősebb, egységesebb és tisztességesebb Európai Unió érdekében végzett munkához.

A spanyol parlament pénteken megvonta a bizalmat Mariano Rajoy néppárti kormányfőtől. A törvényhozás döntésével automatikusan bizalmat szavazott Pedro Sánchez szocialista kormányfőjelöltnek, aki – miután a parlament döntése megjelenik a hivatalos közlönyben – elfoglalhatja hivatalát és megnevezheti kormányának tagjait.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. június 01. 14:17
Ki(ne) hitte volna????!!!!! Zsák a konyakját (rejti).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!