Szándékosan nekihajtottak egy holland napilap irodájának

2018. június 26. 11:30

Szándékosan nekihajtottak kisteherautóval a De Telegraaf című holland napilap amszterdami irodájának keddre virradóra.

2018. június 26. 11:30

Nekihajtottak kisteherautóval a De Telegraaf című holland napilap amszterdami irodájának keddre virradóra, a rendőrség szerint szándékos támadás történhetett, az elkövetőt egyelőre nem sikerült elkapni.

Helyi sajtójelentések szerint a jármű hajnali 4 óra körül csapódott bele a város egyik kereskedelmi negyedében lévő szerkesztőség falába, s az ütközést követően kigyulladt.

Az épületben szinte senki nem tartózkodott, sérültek nincsenek. A hatóságok még keresik az ismeretlen tettest, aki egy másik autóval elmenekült a helyszínről. 

A legnagyobb példányszámú holland napilapnak számító De Telegraaf „célzott támadásnak" minősítette a történteket. Paul Jansen főszerkesztő ugyanakkor egy reggeli rádióinterjúban leszögezte, hogy nem hagyják magukat megfélemlíteni.

Mark Rutte kormányfő Twitter-üzenetében hangsúlyozta: „a támadás pofon a szabad sajtó és a holland demokrácia számára".

Nem ez az első hasonló eset a közelmúltban. Múlt héten őrizetbe vették a Caloh Wagoh helyi motoros banda egyik vezetőjét, miután a gyanú szerint páncéltörő rakétával rálőtt a Panorama című magazin Amszterdamhoz közeli irodájára. Indítéka egyelőre ismeretlen a hatóságok előtt, de köze lehet ahhoz, hogy korábban megjelent egy cikk a magazinban a motoros klub két tagjáról.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2018. június 26. 13:15
A szívem szakad meg!
zakar zoltán béla
2018. június 26. 13:11
Hello, ez itt a Bak Bár?
tom hagen
2018. június 26. 11:44
Sargentini asszonyság így érzi jól magát! Ott ez simán alapvető emberi jog, a demokrácia, a szabad véleménynyilvánítás mindennapos megnyilvánulási formája.
OberEnnsinnen
2018. június 26. 11:42
A Wikipédiában rengeteg adat található a lap tulajdonosi körének - neveiről. de, hogy ez a kör mit favorizál, egyáltalán a tulaj vallása, ha van neki, miféle: nos, a lényegről egyetlen szót, betűt nem találsz. Így aztán be kell érnünk Rutte úr öröm-, vagy krokodilkönnyeivel... Esetleg várhatjuk, Verhofstadt, vagy Timmermans urak - pontosan: elvtársak esetleg a Szargentini sosem volt úrhölgy - hogyan értékelnek... Hogy megvilágosodjunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!