Szakértő: Akkor lesz uniós kompromisszum, ha a nyugati országok engednek

2018. június 04. 10:04

Tóth Norbert egyetemi docens szerint kompromisszum csak akkor születhet a migráció kérdésében, ha a nyugati országok engednek „nagyon merev kvótapárti álláspontjukból".

2018. június 04. 10:04

Tóth Norbert egyetemi docens, az Alapjogokért Központ kutatója szerint akkor születhet uniós kompromisszum a migráció kezeléséről, ha a nyugat-európai tagállamok engednek „nagyon merev kvótapárti álláspontjukból".

A szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában arról beszélt: nyilvánvalóan szeretne sikert elérni Bulgária az e hónap végéig tartó soros uniós elnökség során, de a balkáni állam csupán beterjesztője a migrációs javaslatnak, nem szerzője, az Brüsszelben született.

Az alaptörvény módosításáról Tóth Norbert közölte: Románia már korábban hozott olyan alkotmányos rendelkezést, amely megtiltja idegen népesség betelepítését.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2018. június 04. 12:22
A kvótázás a társadalmi kapcsolatokat tekintve ugyanaz, mint a kényszerházasság az egyéni kapcsolatok esetében. Aszerint is értékelendő.
rojtos
2018. június 04. 11:56
"Akkor lesz uniós kompromisszum, ha a nyugati országok engednek" Vagyis, majd ha fagy?
péterx
2018. június 04. 11:27
Amely ország tömeges-ellenőrizetlen bevándorlást akar , tegye a saját határain belül . De ne akarja a szolidaritás-jelszó "trójai falován" keresztül ezt ráerőltetni bárki másra . Az önrendelkezés azon minimuma , hogy meg akarom választani , kivel éljek együtt , a privátszférában is alapvető jog .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!