Osztrák alkancellár: Kevesebb, de hatékonyabb EU kell a tagországoknak

2018. június 07. 14:30

Hans-Christian Strache hatékonyabb Európai Uniót szeretne.

2018. június 07. 14:30

A „kevesebbet, de hatékonyabban” elvét kell érvényesíteni az Európai Unió (EU) fejlesztésében – hangsúlyozta az osztrák alkancellár csütörtökön egy berlini tanácskozáson hazája júliusban kezdődő soros EU-elnökségével kapcsolatban.

Hans-Christian Strache a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság Europaforum című rendezvényén tartott előadásában kiemelte, hogy az EU nem alakulhat szövetségi állammá, takarékosabban kell működnie és csak azokra a területekre szabad összpontosítania, amelyeken leginkább szolgálja tagjait.

Így a többi között el kell érni, hogy egy rotációs rendszer bevezetésével csökkenjék az Európai Bizottság létszáma, az Európai Parlament esetében meg kell szüntetni a testület két székhelye (Strasbourg, Brüsszel) közül az egyiket, a Frontex határ- és partvédelmi ügynökséget pedig az EU külső határát tízezer emberrel védelmező szervezetté kell fejleszteni – mondta az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, aki arról is beszélt, hogy Ausztria elutasítja a menekültek tagországok közötti kötelező elosztását.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2018. június 07. 21:27
"Így a többi között el kell érni, hogy egy rotációs rendszer bevezetésével csökkenjék az Európai Bizottság létszáma..." Ebbe nem szabad semmiképpen belemenni! Trójai falóként elhintik a többit, aztán végül majd csak ez marad meg a "reformokból".
Megtalálta
2018. június 07. 17:04
"az EU nem alakulhat szövetségi állammá" Helyes!
zakar zoltán béla
2018. június 07. 16:36
Pop Ulitárius, Szörnyű!
áfonya
2018. június 07. 16:28
1989-ben volt Soros ösztöndijasa. Amikor még SENKI sem volt tisztában Soros úr nem egészen önzetlen támogatásában. 3 HÓNAPig volt ösztöndíjas Orbán Viktor, diplomáját Hazánkban kapta. Nem akart a bábja lenni.... okos Ő - felismerte milyen iskola. Biztos vagyok abban, hogy Sorosnak MÁR akkor meg volt a kész terve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!