Határátlépésért ítéltek halálra egy tehenet Bulgáriában

2018. június 06. 16:08

Az uniós szabályozások értelmében az állatot le kell lőni.

2018. június 06. 16:08

Határsértésért ölhetnek meg egy tehenet Bulgáriában – adja közre az Euronews. A Penka nevű nőstény tehén a bolgár-szerb határon fekvő Kopilovtsiben élt, míg egy napon véletlenül átsétált a szerb oldalra az oltomatsi határátkelőhelynél található ellenőrzőponton.

Egyetlen rendőr, vagy vámos sem állította meg, majd egy szerb gazda találta meg, aki a tehénen levő jelzés alapján azonosította, majd visszavitte Penkát Bulgáriába a gazdájához.

Ez lehetett az állat veszte is – aki hiába kapott szerb állatorvosi igazolást tökéletes egészségi állapotáról, a bolgár hatóságok szerint mégis le kell lőni. Ennek okát az uniós szabályozásokban kell keresni – ha egy haszonállat ugyanis elhagyja az EU területét, azt újra már nem lehet behozni az unióba. A bolgár hatóságok állítják, semmit sem tehetnek, hiába a tehén gazdájának kegyelmi kérelme.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2018. június 06. 18:08
Naccerű törvény! Megszabadulhatunk a brüsszeli uniós marháktól, ha elhagyják az Unió területét és vissza akarnak térni. Már csak az hiányzik, hogy valami marhaeledellel kicsaljuk őket az Unión kívülre.
kisgul
2018. június 06. 17:30
Állítólag a szurikáta hívők már úton vannak és blokád alá veszik a vágóhidat! Vagy mégse?
kampman
2018. június 06. 17:06
Valahol azért sokat elmond a jelenlegi Európáról, hogy magzatokat és háziállatokat meg lehet ölni, de gyilkosokat nem :) Meg persze magáról az EU-ról is. Ez az ő szintjük, egy szerencsétlen tehén sorsa felett dönteni. Ennél többet nem is mernék rábízni egy Juncker-félére.
Burmin
2018. június 06. 17:05
Elképesztő ostobaság...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!