Ellopott Caravaggio festményt keresnek ismét

2018. június 21. 08:06

A Cosa Nostra állhatott a lopás mögött.

2018. június 21. 08:06

Újabb vizsgálatot rendelt el a palermói ügyészség egy csaknem ötven éve eltűnt Caravaggio-kép ügyében – írja a Euronews. Az 1609-ben készült Jézus születése Szent Ferenccel és Szent Lőrinccel című olajfestményt 1969-ben lopták el a Palermo szívében, a San Francesco d'Assisi téren álló Szent Lőrinc oratóriumból. Jelenleg egy másolat van kiakasztva a helyén.

A festmény az FBI nyomozati listáján a világ tíz legkeresettebb műalkotása között szerepel, mivel Caravaggio egyik legjobb műveként tartják számon. Évek óta hallani pletykákat a kép sorsáról. A legtöbb szakértő megegyezik abban, hogy a maffia állhat a mestermű ellopása mögött.

A Euronews cikke szerint a nyomozás az olasz parlament maffiaellenes bizottságának egyik jelentése alapján indult újra, mely szerint a festmény a lopás után a Cosa Nostra maffiaszervezet főnökei, Stefano Bontade és Gaetano Badalamenti kezébe került. Úgy vélik, a kép ezután Svájcba jutott, ahol darabonként adták el műkereskedőknek.

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagyontitkos
2018. június 21. 09:10
Á, valaki biztos tett egy visszautasíthatatlan ajánlatot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!