Nem osztják ki idén az irodalmi Nobel-díjat

2018. május 04. 10:07

A Svéd Királyi Akadémia pénteken bejelentette, hogy idén nem ítéli oda az irodalmi Nobel-díjat.

2018. május 04. 10:07

Idén nem osztják ki, egy évvel elhalasztják az irodalmi Nobel-díj odaítélését – döntött a Svéd Királyi Akadémia. Legutóbb 1943-ban, összesen hétszer fordult elő, hogy nem osztották ki a legrangosabb irodalmi díjat – írja a Zoom.

Az ügy előzménye az akadémiát megrázó botrány, mely során kiderült: Katarina Frostenson költő, az akadémia egyik tagja és férje, Jean-Claude Arnault súlyos vádakban érintett. A férjről kiderült, hogy hosszú évek óta számos nőt molesztált, továbbá köze van a Nobel-díjazottak nevének idő előtti kiszivárogtatásához, a költőnő pedig eltitkolta, hogy érdekeltsége van egy feladatával összeegyeztethetetlen vállalkozásban.

A botrány kitörése óta az akadémia nyolc tagja, köztük az elnök, Sara Darius is lemondott.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2018. május 06. 08:27
A többi Npbel díjat is meg kell szüntetni. Már rég nem egyéni felfedezések jellemzők a természettudományban. A kísérleti természettudományokban a leggazdagabb laboratóriumok vezetői kaphatják, az új elméleti kutatás pedig spekuláció. A közgazdaságtanban pedig Hayeken kívül nem kapta arra érdemes értelmes ember, azt gyakorlatilag egy maffia tagjai kapják mindig.
Nicolas
2018. május 06. 00:15
A nővéreim árat fizetnek az interneten 128 és 217 euró között óránként. 3 hónapig dolgozik, de a múlt hónapban 28497 eurót ért el, és csak pár óra van az interneten. ez az oldal ... >>>>>>>>>>>> https://goo.gl/yWNPyY
Tehetős Totó
2018. május 04. 22:03
Wow! Pedig rég fájt a fogam rá! Ha a gazdi megkapná az egyesített közgazdasági békenóbelt én is az irodalmi lóbélt!
anegy_
2018. május 04. 20:02
A Béke-Nobel is okafogyottá vált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!