Elhagyja Zidane a Real Madridot

2018. május 31. 14:09

Lemondott Zidane a Real Madrid vezetőedzői posztjáról.

2018. május 31. 14:09

Lemondott posztjáról Zinedine Zidane, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője. A francia szakember, akinek szerződése 2020-ig szólt, csütörtökön – öt nappal csapata újabb Bajnokok Ligája-diadalát követően – sajtótájékoztatón jelentette be váratlan döntését.

„Azt hiszem, ez a megfelelő pillanat nekem magamnak, a csapatnak és a klubnak is. Ezt kell tennem mindenki érdekében” – szögezte le. – „Ennek a csapatnak továbbra is győznie kell, ehhez viszont változásra, három év után más hangra, más munkamódszerre van szükség. Ezért hoztam meg ezt a döntést”.

A 45 éves tréner kifejtette, nagyon szereti a madridi klubot és az elnökét is, aki mindent megtett érte. Hozzátette, ezért mindig hálás lesz neki. Egyúttal jelezte, nem keres más csapatot. Zidane 2016 januárjában vette át a királyi gárda irányítását Rafael Benitezt váltva, majd első vezetőedzői megbízatása során egymás után háromszor vezette BL-győzelemre együttesét, a BL 1993-as bevezetése óta még címvédésre sem volt példa.

A francia tréner, aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosként is szolgálta a Real Madridot, két és fél év alatt kilenc trófeát hódított el: a három BL-cím mellett kétszer-kétszer az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot, egyszer-egyszer pedig a spanyol bajnokságot és Szuperkupát nyerte meg. Rajta kívül Bob Paisley és Carlo Ancelotti diadalmaskodott edzőként háromszor a legrangosabb európai kupasorozatban, de egyikük sem sorozatban.

(MTI)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2018. június 02. 21:49
Szomorú, hogy ez itthon bárkit érdekelhet.
briganti
2018. június 01. 13:57
Az utolsó igazi klasszis. Nem csatárként lett aranylabdás, látott a pályám, fantasztikus technikai tudással rendelkezett, ráadásul igazi vezér volt pályán. Tetkók, egyéb extravagancia, és allűrök nélkül. Edzőként is eredményes. Fogunk neki még tapsolni.
atila68
2018. június 01. 13:11
Tudni kell kiszállni. Elért mindent. Mindent is. 45 évesen nyugdíjas.
KannibálTatárÚr
2018. május 31. 21:05
Ronaldo megy. Bale megy. Benzema kettejük nélkül nem megfelelő megoldás. Mordics, azaz Modrics 34 éves. Ramos hibát hibára halmoz, amit durvasággal igyekszik jóvátenni. Ez öt játékos a tizenegyből. Zidan tud ötig számolni. Az újakból csapatot kell csinálni. Mikorra sikerül ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!