Ezen a fotón vitatkozik Berlin

2018. május 05. 10:14

Közös szelfit készített a neves kínai képzőművész Aj Vej-vej és Alice Weidel, a bevándorlóellenes AfD frakcióvezetője.

2018. május 05. 10:14

Közös fotót készített a bevándorláspárti kínai képzőművész Aj Vej-vej és Alice Weidel, a radikálisan jobboldali AfD (Alternative für Deutschland) parlamenti frakcióvezetője. A politikus feltette a fotót a Twitterre, innentől kezdve mindkét oldalról érkeztek a kommentek arra vonatkozóan, hogyan fér össze a közös fotó azokkal az elvekkel, amiket vallanak. 

Az AfD a Bundestag jelenlegi legnagyobb ellenzéki pártja, a radikálisan jobboldali, bevándorlóellenes programjával a tavalyi választásokon a szavazatok 12,6%-át szerezték meg. Ezzel szemben Aj Vej-vej művészetének témája az utóbbi években a menekültválság, installációkon keresztül hívja fel a világ figyelmét a problémára. Jelenleg épp Dohában látható menekültek ruháiból és hátrahagyott tárgyaikból rendezett Mosoda című kiállítása.

Aj Vej-vej a szelfi kapcsán elmondta, nem gondolja, hogy magyarázkodnia kellene. Weidel, mielőtt felkérte a fotóra, bemutatkozott neki és megmondta azt is, melyik párt politikusa – írja a frieze.com. A művész elmondta, természetesen ismerte a pártot és nyilvánvaló, hogy az ő nézetei tökéletesen ellentétesek Weidel álláspontjával, de a politikus demokratikus választás útján került pozíciójába, akinek joga van arra, hogy képviselje saját álláspontját. Hangsúlyozta, hogy a különböző politikai nézetek, a képviselt értékek eltérősége nem lehet akadálya a kommunikációnak, s ő a falak építése helyett mindig a párbeszéd híve volt. Hozzátette, senkinek nincs joga beleszólni abba, kivel készít közös fotót. „Aki nem tudja elfogadni a véleménynyilvánítás szabadságát, annak a politikai nézetei még ijesztőbbek”.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. május 06. 17:39
Itt tart az európai baloldal, hogy egy kínai képzőművész bölcsebb náluk.
matykox
2018. május 06. 15:07
Fenébe, az AfD igen helyes asszonyokkal bír ...
Bell & Sebastian
2018. május 06. 00:53
Az eldobált iPhonokból nincsen installáció? Nincsen, mert azokat elteszi a lakosság, vagy aki éppen elsőnek odaér, egyenruhában. A _spontán_ migráció egy mese. Aki ezt elhiszi, az sokkal nagyobb disznóságokra is képes.
Nicolas
2018. május 06. 00:10
A nővéreim árat fizetnek az interneten 128 és 217 euró között óránként. 3 hónapig dolgozik, de a múlt hónapban 28497 eurót ért el, és csak pár óra van az interneten. ez az oldal ... >>>>>>>>>>>> https://goo.gl/yWNPyY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!