Brüsszelbe utazik Zuckerberg

2018. május 17. 07:38

Elfogadta az EP meghívását, kifaggatják az adatlopási botrányról.

2018. május 17. 07:38

Elfogadta az Európai Parlament meghívását Mark Zuckerberg, aki már akár a jövő héten Brüsszelbe érkezhet, hogy választ adon a Cambridge Analyitica-botrányban felmerült adatlopási ügyre – írja az Euronews.

A Facebook-vezér érkezéséről Antonio Tajani EP-elnök úgy fogalmazott, szerinte „ez egy lépés a bizalom visszaállítása felé”, mivel az európai polgárok teljes és részletes magyarázatot érdemelnek az ügyben.

Az Európai Parlament azután hívta meg Zuckerberget, hogy a Trump-kampányban is segédkező Cambridge Analytica adatelemző cég több tízmillió Facebook-profilt használt fel az amerikai elnökválasztási kampányban. Szakértők szerint az ügy 2,7 millió európai felhasználót érinthetett.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2018. május 19. 23:35
Beígérték neki a kóser kaját?
NewHorizon
2018. május 19. 23:29
A cikkbe nagyon ideférne, hogy Barry Hussein Obama ugyanúgy (vagy még komolyabban) felhasználta a facebook data-t az 2012-es választások alatt. http://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2018/mar/22/meghan-mccain/comparing-facebook-data-use-obama-cambridge-analyt/ https://www.investors.com/politics/editorials/facebook-data-scandal-trump-election-obama-2012/ http://www.breitbart.com/tech/2018/03/19/obama-campaign-staffer-says-facebook-allowed-harvest-masses-data/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!