Szíriai ellenzék: A légicsapás Oroszország és Irán számára is üzenet

2018. április 14. 09:54

A három ország általi, péntek éjjel végrehajtott szíriai támadás válasz volt az orosz vétóra az ENSZ Biztonsági Tanácsában, vagyis a támadók Oroszország és Irán számára is üzentek a Szíriai Nemzeti Koalíció szerint.

2018. április 14. 09:54

A szíriai ellenzék szerint a Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen szombatra virradóra végrehajtott légicsapás-sorozat Oroszország és Irán számára is üzenet. Az Egyesült Államok és szövetségesei – Franciaország és az Egyesült Királyság – katonai akciója azt bizonyítja, hogy a nyugati hatalmak az ENSZ keretein kívül is cselekedni tudnak – jelentette ki a szíriai ellenzéki csoportok Isztambulban működő ernyőszervezete, a Szíriai Nemzeti Koalíció szóvivője. 

Ahmed Ramadan szerint a három ország általi támadás válasz volt az orosz vétóra az ENSZ Biztonsági Tanácsában. Oroszország és Irán a szíriai kormányerőket támogatja a nyolcadik éve tartó polgárháborúban. Naszr al-Hariri, a Szíriai Nemzeti Koalíció tagja, az ellenzék egyik vezetője szombaton hangsúlyozta, hogy a szíriai államnak be kell szüntetnie mindenféle támadást a polgári lakosság ellen, nem csak a vegyi fegyverek bevetését. Az amerikai-francia-brit koalíció a szíriai kormányerők által egy hete a kelet-gútai Dúmában vélhetően vegyi fegyverrel elkövetett támadásra válaszul hajtották végre precíziós csapásaikat. 

„A rezsim talán nem fog újból vegyi fegyvert alkalmazni, de nem habozik majd olyan fegyvereket használni, amelyeket a nemzetközi közösség megenged, például a hordóbomba és a kazettás bomba” – fogalmazott a Twitter közösségi portálon.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
III. Öreg Banya
2018. április 14. 11:39
"melyeket a nemzetközi közösség megenged" ... Vajon kik EZEK, akik nemzetközi közösségnek titulálják magukat, és elképesztő önteltséggel megengednek, vagy nem engednek?
III. Öreg Banya
2018. április 14. 11:36
Mocskos dzsihadista férgek. Most még jár a pofájuk, de az idejük lejárt. Sorsuk a HALÁL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!