Nem zárja ki egy szíriai légicsapás lehetőségét az amerikai védelmi miniszter

2018. április 09. 18:26

Nem zárta ki a Szíriára mért légicsapás lehetőségét James Mattis amerikai védelmi miniszter, aki a katari emírrel tartott tárgyalásai előtt nyilatkozott újságíróknak a Pentagonban.

2018. április 09. 18:26

Nem zárta ki a Szíriára mért légicsapás lehetőségét James Mattis amerikai védelmi miniszter, aki a katari emírrel tartott tárgyalásai előtt nyilatkozott újságíróknak a Pentagonban. „Jelenleg semmit sem zárok ki” – fogalmazott a tárcavezető, aki elmondta azt is, hogy az amerikai kormányzat konzultál európai és közel-keleti szövetségeseivel a megteendő lépésekről. 

Mattis kifejtette: az „első dolog”, amit az amerikai kormányzat vizsgál, hogy egyáltalán hogyan kerülhetett sor vegyi fegyverek alkalmazására Szíriában. Utalt arra is, hogy 2013-ban Oroszország vállalt kezességet azért, hogy Szíria felszámolta vegyifegyver-készletét. A miniszter egyúttal hangsúlyozta, hogy a Trump-adminisztráció más országokkal együttműködve kíván foglalkozni a témával. De – mint fogalmazott – minden megoldás „az asztalon van”.

Amerikai sajtóhírek szerint Donald Trump elnök még hétfőn este tárgyal katonai vezetőkkel a szíriai helyzetről. A megbeszélésen jelen lesz John Bolton, az új nemzetbiztonsági tanácsadó is, aki hétfőn lépett hivatalba. 

Donald Trump vasárnap kilátásba helyezte, hogy Damaszkusznak „magas árat kell majd fizetnie” a vegyifegyver-támadásért.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2018. április 09. 22:30
Úgy látszik, a mandi olvasóinak többsége gyerekgyilkosokat támogat
Natali
2018. április 09. 22:13
Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Olyan embert keresek, aki meghív engem. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/U5xAfg oldalon Ezen az oldalon is elérhetőek a kapcsolati adatai
Megtalálta
2018. április 09. 20:25
Az Usa most már egyre egyértelműbben háborús viszályt akar szítani a Közel-Keleten.
Valandil
2018. április 09. 20:04
Valamiért a "vegyitámadás" előtt megint felbukkantak a fehérsisakosok a környéken - persze ez csak véletlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!