Megváltozik Szváziföld neve

2018. április 21. 09:15

Újra a történelmi eSwatini nevet viseli az afrikai ország.

2018. április 21. 09:15

Megváltoztatta Szváziföld nevét III. Mswati király: a dél-afrikai országot innentől történelmi nevén, eSwatiniként kell majd megemlíteni – írja a Euronews.

Az abszolút monarchia feje a függetlenség ötvenedik évfordulójának, illetve ötvenedik születésnapjának alkalmából nevezte át országát.

Függetlensége elnyerését követően sok afrikai állam visszatért ősi nevéhez – emlékeztetett III. Mswati. „Mától kezdve senki se hívjon minket Szváziföldnek!” – tette hozzá.

III. Mswati király szemlét tart katonái fölött

A Dél-afrikai Köztársaság és Mozambik közé ékelődő királyság újra történelmi nevét, az eSwatinit hordozza majd. Az uralkodó többször használta ezt az elnevezést a múltban a parlamenti ülések megnyitóján és más eseményekkor.

Egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni az afrikai országnak neve megváltoztatása.

A Euronews cikkéből kiderül, hogy Svájcban többen megkönnyebbüléssel fogadták a hírt, mert az országok angol neveit (Switzerland - Svájc, Swaziland - Szváziföld) eddig sokan összetévesztették az online űrlapokon.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2018. április 22. 09:01
Szlovákia - Szlovénia zászlója is ugyanolyan fehér kék piros, csak a címer különbözteti meg. "Sarkozy a brit Sunday Telegraph című újságnak adott interjúban helyezte tévesen Szlovéniába a Peugeot-Citroen (PSA) autógyár szlovákiai üzemét. A két országgal már másoknak is meggyűlt a baja, korábban George W. Bush volt amerikai elnök és Silvio Berlusconi olasz kormányfő emlegetett szlovákként szlovén politikusokat. "Gondolja, hogy a szlovének nem lennének elégedettek, ha megsegítenénk a Citroent, amelynek náluk is van üzeme? Vagy lehet, hogy a Renault, nem vagyok benne biztos, de azt hiszem a Citroenről van szó" - vétette el a célt az interjúban az elnök. " http://www.ma.hu/kulfold/38963/Sarkozy_es_a_foldrajz_osszekeverte_Szloveniat_es_Szlovakiat
Nataalii
2018. április 21. 20:19
Helló) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Keresek egy férfit, aki meghív. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/hyNjk1 webhelyen Ez az oldal felsorolja az elérhetőségem adatait is. :)))
Mich
2018. április 21. 12:17
...minket meg mindenki, mindenhol "Magyarország"-nak írjon és mondjon...
Saluki
2018. április 21. 10:57
Ez a totális digitalizáció, már az ország neve is eSwatini, mi is lehetnénk eMagyarország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!