Kiadatása miatt aggódik a volt katalán elnök

2018. április 02. 09:32

Carles Puigdemont jelenleg egy németországi börtönben raboskodik

2018. április 02. 09:32

Katalán zászló lóg azelőtt a neumünsteri börtön előtt, ahol a nemzetközi körözés alapján elfogott volt katalán elnök, Carles Puigdemont raboskodik – írja az Euronews.

Az exelnököt a német szélsőbalos Die Linke képviselője, Dieter Lehm is meglátogatta, aki elmondta, bár Puigdemonttal barátságosak a börtönben, aggályai vannak a jövővel kapcsolatban.

A politikus kifejtette, Puigdemont aggódik, hogy kiadják Madridnak, és így egy spanyol börtönbe kerül – ahol nem tudni, hogy bántják, vagy kínozzák-e majd.

A posztjáról eltávolított katalán államfő Twitteren adott hírt magáról: leszögezte, a fél éve megrendezett függetlenségi népszavazás egy új korszak kezdete, és hiába börtönzik be a függetlenségpárti politikusokat, „az ő lelkük szabad”, a folyamatból pedig nincs visszaút.

Ezzel egy időben mintegy 400 tüntető Berlinben, a Brandenburgi Kapunál követelte Puigdemont szabadon bocsátását. A spanyol hatóságok lázadás és zendülés miatt emeltek vádat az exelnök ellen, aki ezért tavaly először Belgiumba menekült.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. április 02. 11:08
Kiszari-beszari Ciprasznyik Renzinyi Andzsela Merkelnyik...
Tiszafa
2018. április 02. 10:54
Most sajnáljam, vagy ráérek később is. 1) Ez is csak egy balos. 2) Szarosgyuri majd kihozza.
Marcellus
2018. április 02. 10:18
"ahol nem tudni, hogy bántják, vagy kínozzák-e majd." Persze. Mint a többi szeparatista politikai vezetőt, akiknek természetesen egy haja szála nem görbült. Kondiznak, twittereznek, mártírkodnak. Azon túl, hogy a Mandi leadja ezt a pro Puigdemont propagandát, még rá is tesz egy lapáttal, hisz szegény jó embert "bebörtönözték". Jó hogy nem tömlöcbe zárták.
balsors
2018. április 02. 09:56
A németek melyik ujjukat akarják megharapni. Jobb lett volna vaknak lenniük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!