Taxisok tüntetnek Brüsszelben

2018. március 27. 10:17

Az Uber miatt tiltakoznak a belga taxisok.

2018. március 27. 10:17

Mintegy 600 taxis sztrájkja nehezíti a forgalmat Brüsszelben, akik azt szeretnék elérni, hogy szigorítsák a fuvarmegosztó szolgáltatásokat végző Uber működési feltételeit, és mondjon le a jelenlegi szabályokért felelősnek tartott közlekedési miniszter – közölte a La Libre Belgique című belga napilap kedden.

A taxisok véleménye szerint ellehetetleníti működésüket az, hogy Pascal Smet, a brüsszeli régió kormányának közlekedési minisztere a taxisokkal megegyező feltételeket szabott az alternatív, közösségi személyszállítási szolgáltatást nyújtó vállalat számára. Megítélésük szerint az amerikai vállalat és a szolgáltatást nyújtó sofőrök  nem felelnek meg az érvényes előírásoknak. A taxisok nehezményezik, hogy a miniszter négy éve nem ül velük tárgyalóasztalhoz egy minden fél számára elfogadható megoldás kidolgozása érdekében.

A sztrájkban részt vevő mintegy 600 taxis reggel öt órakor kezdte a forgalomlassító demonstrációt. Kezdetben, a belga fővárosba vezető főbb utak egyik sávját foglalták el, a nap folyamán Brüsszel belterületén haladnak majd, saját maguk által „csigatempónak” nevezett sebességgel. A taxisok várhatóan fél kettő táján kötelékbe állnak, és hasonló sebességgel haladva, fél négy körül érkeznek az Európai Unió intézményeinek is helyet adó Schuman térre, hogy ott is hangot adjanak követeléseiknek.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2018. március 30. 22:12
Az állam csak azért áll a taxisok oldalára, mert cserébe folyamatosan halálra tudja őket sz**atni. Az adó része simán megoldott. Érdekes módon az USA-ban működik. Mi csak azzal utaztunk, mindegyik sofőr és minden utazás hibátlan volt. Van annak valami diszkrét bája, hogy hajszál pontosan láttam, totál idegen helyen (országban) a sofőr gps-én, hogy merre tartunk, mennyi út és idő lesz és hogy semmi pénzzel matatás nem kellett. (jatt sem) Valahogy jobban érzem magam, ha egy egyszerű, normális polgártársam visz el valahova, mint ha egy kivagyi, maffiózót játszó hiéna kezében van a volán. Kérdeztem az Uberes madarat, mi a helyzet, azt mondta jóval kevesebb az Uber óta az ittas vezetés. Az amcsik se szívesen mennek taxival, ezért Uber előtt, inkább piásan beültek a sajátba. A teljesen korrekt és leszabályozott Ubert mindenki szívesen használja és jóval olcsóbb, biztonságosabb, így ennyit már áldoznak, nem vezetnek becsápolva. Így nem mennek böribe vagy a tepsibe. Átlag autós vagyok, én is elviszek bárkit, ha kéri, mindig ugyanúgy vezetek, mintha a családom ülne a kocsiban. Nem azért, mert annyira szabálykövető félisten vagyok, hanem mert gonosz, önző módon, igen-igen szeretek egészben hazaérni. Még egy ismerősöm se, aki rám fanyalodott, nem reklamálta a biztosítást, nem kért fékpróbát, nem nézegette a kocsim műszakiját. Szerintem az Uber kibannolásával csak az utasok (a polgárok) veszítenek. Én sajnálom.
puszika
2018. március 27. 11:46
A brüsszeli taxisok szemében lévő szálka igencsak szúrni kezdett. Jobban belenéztek saját szemükbe...........és gerenda volt az! NÉGY ÉV UTÁN!! Nem azért mondom,de egy röhej ez a Nyugat. Még ők akarnak bennünket oktatni!!
Mich
2018. március 27. 11:40
Ebben is útmutató a magyar kormány: ki kell definiálni a csalókat a taxi-piacról.
Marula
2018. március 27. 10:33
De az áldatlan állapotok miatt, a terror miatt meg a bevándorlók miatt nem tiltakoznak. Hülyék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!