Szijjártó: Az ENSZ emberi jogi főbiztosa azonnal mondjon le!

2018. február 26. 16:24

Lemondásra szólította fel az ENSZ emberi jogi főbiztosát Szijjártó Péter, miután Zeid Raad al-Husszein idegengyűlölettel és rasszizmussal vádolta meg Orbán Viktort hétfőn.

2018. február 26. 16:24

Azonnali lemondásra szólította fel Szijjártó Péter az ENSZ emberi jogi főbiztosát, Zeid Raad al-Husszeint, mert idegengyűlölettel és rasszizmussal vádolta meg Orbán Viktor kormányfőt hétfőn Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 37. ülésén elmondott beszédében.

„Ez elfogadhatatlan egy nemzetközi szervezet tisztségviselőjétől, méltatlan és felháborító a vád, a főbiztosnak le kell mondania” – hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter saját beszédében a 37. ülésen.

„Ismét divat az elnyomás”

Az emberi jogi főbiztos beszédében egyebek közt így fogalmazott: „ismét divat az elnyomás, a biztonság visszaszorult, az alapvető szabadságjogok háttérbe szorulnak a világ minden táján. A szégyen is visszakozóban van. Európában idegenellenesek és fajgyűlölők egyre kevésbé leplezik és zavartatják magukat, mint például Orbán Viktor, aki a hónap elején azt mondta, nem akarjuk, hogy színünk másokéval keveredjen. Nem tudják, mi történik a kisebbségekkel olyan országokban, melyek vezetői etnikai, nemzeti, faji tisztaságra törekednek?” – tette fel a kérdést Zeid Raad al-Husszein.

Szijjártó Péter az MTI-nek nyilatkozva megjegyezte, hogy a főbiztos nem először vádaskodott Magyarország ellen, nem először próbálta a legsötétebb diktatúrák tulajdonságait Magyarországra aggatni, nem az első alkalom volt, hogy Magyarország demokratikusan megválasztott kormányát vádolta meg „méltatlan módon”.

A migráció nem alapvető emberi jog

A miniszter felszólalásának lényegét hangsúlyozva elmondta, hogy Magyarország álláspontja egyértelmű és világos: a migráció nem alapvető emberi jog, meg fogjuk védeni határainkat, és minden meg fogunk tenni, hogy az ENSZ-ben a migrációról folyó vitában álláspontunkat a legvilágosabbá tegyük.

Az ENSZ február elején az egész világra kiterjedő migrációs egyezménytervezetet tett közzé, amely egyebek közt azt is tartalmazza, hogy az illegális határátlépés ne minősüljön bűncselekménynek.

(MTI)

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2018. február 27. 10:52
Péter! Igazad - igazunk van! Régen volt ilyen tökös kormánya az országnak!
Cezar
2018. február 26. 20:39
.
Akitlosz
2018. február 26. 20:11
Óvodás szint ez a mondjon lezés. Szijjártó maga sem mondana le, csak mert akárki senki erre őt felszólítja.
forsteandretredjemann
2018. február 26. 19:59
Felesleges ezt bármelyik vallási oldal felől túllihegni. Ebből az ENSZ bizottságból az USA kivonult. Nemrég sz USA azt is közölte, hogy ha nem úgy lesznek a dolgok ahogy neki tetszik akkor csökken a támogatás. Fűtött épület, finom társaság, ízletes és ingyenes kaviáros szendvicsek plusz nagyobb étkezések, frissítők, pezsgő. Lehet szerepelni és papíruszokat gyártani is ha valaki azt akar. A vétójogú meg a fő szponzor államok illetve támogató lobbycsoportok mondják meg mi a lényeg, a többi jelentéktelen gittpuhítás. A cikkben emlegetett esemény egy-két sort talán kap majd valami jegyzőkönyvben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!