Feministák megváltoztatnák a nőies szó szótári definícióját

2018. február 22. 11:30

A feminin szó jelentését bővítenék feministák a szótárakban.

2018. február 22. 11:30

Egy nő panaszt tett a Thesaurus.com online szinonima szótár készítőinél, mert úgy találta, hogy komikusak a nőies szóra kiadott rokon értelmű kifejezések – derül ki a BBC videójából.

Kaya Day annyira csalódott volt a keresési eredmény láttán, hogy egyből a cselekvés mezejére lépett. Állítása szerint arra törekszik, hogy a nyelv is utolérhesse a megváltozott társadalmi tudatot a feminizmus terén.

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. február 22. 19:26
Nőies az, aki nem csak, hogy nő de annak is látszik és úgy is viselkedik. A megszólalók egyik jellemzéséhez sem jutna eszembe a nőies szó. A feministák nem nőiesek.
schobrik
2018. február 22. 14:29
Csűrik, csavarják, hogy mi a nőies. De továbbra is tény, hogy nő az, akinek pinája van. És ez a lényeg.
22-es csapdája
2018. február 22. 13:58
A társadalmi tudat nem egyenlő néhány sajátos intellektusú, információ szempontjából hátrányos helyzetű, speciális személyiségű, szubkultúrába tömörülő individum tudatával. Elég PC voltam?!
pacal
2018. február 22. 12:30
ezúton üzenem Puzsér Róbert frappáns viccét a feministáknak: Férj a feleségnek: -Anyukám, most egy darabig nem fogsz látni. -Miért, elutazol? -Nem, seggbe baszlak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!