Most északról jönnek a migránsok Németországba

2018. január 07. 14:22

Érdekes kimutatást közölt a Welt am Sonntag: a lap szerint mivel a skandináv országokban egyre szigorúbban bírálják el a menedékkérelmeket, Németország válik egyre vonzóbb célponttá az északi országokból kiutasítottak számára.

2018. január 07. 14:22

 

Egyre több menedékkérő érkezik Németországba északról a skandináv országokban bevezetett menekültügyi szigorítások miatt, ahogy azt a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap írta.

A szövetségi belügyminisztérium a lap kérdésére a határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség kimutatása alapján közölte, hogy tavaly a január-októberi időszakban 2269 illegális határátlépést regisztráltak Finnországból, Norvégiából, Svédországból és Dániából, ami 35 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 1674-hez képest. 

A legnagyobb csoportokat az afgán, az iraki és a szíriai állampolgárok alkották. A legtöbben, 1674-en a német-dán szárazföldi határon keltek át, a többiek hajóval érkeztek Skandináviából.

A lap szerint valószínűleg jóval többen érkezhettek, mert sokan úgy lépik át a határt, hogy a szövetségi rendőrség nem veszi észre őket, a tartományi rendőrségi szervek által az ország belsejében előállított menedéket kereső emberekről pedig nem derül ki, hogy melyik szomszédos állam területéről léptek be Németországba.

A Welt am Sonntag hozzátette, hogy míg észak felől egyre többen lépik át a határt illegálisan, Ausztria és Svájc felől nagymértékben csökken a nyomás. A szövetségi rendőrség legutóbbi kimutatása szerint a bajor-osztrák határon, illetve Baden-Württemberg tartomány és Svájc határán tavaly a január-novemberi időszakban 19 600 illegális határátlépést regisztráltak, ami alig az egynegyede az egy évvel korábbi 74 ezernek.

(MTI)

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2018. január 08. 11:29
Én szurkolok, hogy véletlenül se legyünk olyan gazdagok, mint Németország, a németek pedig ne faragjanak az eltartás költségeiből. Végül is, elsősorban magunknak akarok jót, nem a németeknek. Nekik amúgy is sok rosszat köszönhetünk.
pitypang1125
2018. január 08. 09:48
Aki hülye haljon meg!
Negue
2018. január 07. 23:56
"a tartományi rendőrségi szervek által az ország belsejében előállított menedéket kereső emberekről pedig nem derül ki, hogy melyik szomszédos állam területéről léptek be Németországba." Azért remélhetőleg ez a káosz már megfelel az eu méltóságos vezetőinek! Még egy darabig hagyni kell nyitva a trójai faló ajtaját, aztán majdcsak megtelik velük Európa. :(
formaegy
2018. január 07. 19:37
Most kellene egy kis tökös társaság, hogy Olaszországban, és Görögországban szórólapokat osztanának, hogy írány Németország! Házat, kocsit, teljes ellátást, zsebpénzt kapnak, mert Merkel megmondta! - nincs felső határ, mindenkit befogadnak! Most pedig a jobbkeze Schulz csak megerősíti ezt! Az országoknak meg kellene együtt szervezni a vonaton való utaztatást N.o.-ba! Olaszországban, először a Vatikánt kell megtölteni, a többi mehet N.o.-ba.))) De nagyon megérdemelnék ezek a mocskos német vezetők. Minden baj okozói, és még van pofájuk habzó szájjal követelni, utasítgatni, parancsolgatni, zsarolni - hitlerivadékok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!