Olasz választások: fontos téma lehet a migráció

2018. január 09. 11:26

Felmérések azt mutatják, hogy az olasz választókat a gazdasági témáknál is jobban érdekli a migrációs problémák megoldása – mondta Tanacs-Mandak Fanni Olaszország-szakértő az M1 keddi műsorában. A Berlusconi-féle jobbközép koalíció vezet, de egyre többen támogatják a bevándorlásellenes Öt Csillag Mozgalmat is.

2018. január 09. 11:26

Az olasz parlamenti választáson sarkalatos téma lesz a migráció, és azok a gazdasági és társadalmi problémák, amelyeket az országba illegálisan érkezők okoznak – mondta Tanacs-Mandak Fanni Olaszország szakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A 2017 végi felmérések azt mutatják, hogy a választókat a gazdasági témáknál is jobban érdekli a migrációs problémák megoldása – jelentette ki. A szakértő ismertetése szerint a március 4-i választáson három pólus fog küzdeni a szavazatókért. Jelenleg a baloldal „emblematikus alakja” Matteo Renzi volt miniszterelnök, akinek támogatottsága 25 százalék alá esett. A szakértő szerint kis esély van arra, hogy Matteo Renzit újból jelölje a pártja. A párt leginkább számokkal kampányol, mivel míg 2016-ban 180 ezer migráns érkezett az országban, 2017-ban ez a szám 120 ezerre csökkent.   

A jobbközép kampányában Silvio Berlusconi volt miniszterelnök a legfontosabb húzóerő, azonban a 81 éves politikust adócsalásért jogerősen elítélték, így nem választhatják újra - mondta. Ettől függetlenül a felmérések szerint ennek a koalíciónak van a legnagyobb támogatottsága, 40 százalékos. Egyre többen támogatják a bevándorlásellenes Öt Csillag Mozgalmat is - mondta a szakértő. A felmérések szerint a párt a szavazatok 30 százalékára számíthat. Jelenleg csak ennek a pártnak van hivatalos miniszterelnök-jelöltje, Luigi Di Maio személyében – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. január 09. 14:08
"Olasz választások: fontos téma lehet a migráció A Berlusconi-féle jobbközép koalíció vezet" Akkor a következő unga-bunga partin már néger nők is lesznek. Persze lehet, hogy már az eddigieken is voltak.
MZ/X
2018. január 09. 12:10
DE tanultak, ezért lesz az ungabunga megint hatalmon...
bakafánt
2018. január 09. 12:03
Azért van összefüggés a gazdaság és a tetvek között.A majomtenyésztés nem sok hasznot hoz!
Antigoné
2018. január 09. 11:35
Az olasz gazdaság bajban van (főként a bankrendszer), nem mindegy nekik, hogy mennyi idegent kell eltartaniuk (a közbiztonság romlásáról nem is beszélve).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!