Keresztény templomokat rombolnak Kínában

2018. január 15. 10:41

A kommunista vezetés nekiállt a kereszténytelenítésnek.

2018. január 15. 10:41

A New York Times beszámol arról: a kínai Shanxi tartományban a napokban leromboltak egy evangéliumi keresztények otthonául szolgáló hatalmas templomot. A lap szerint a Hszi Csinping-féle kommunista kínai vezetés új törekvéseiről van szó, mely során vissza akarják szorítani a nyugati – beleértve a keresztény – befolyást az országban.

A kommunisták a kereszténytelenítésen dolgozva a karácsony megünneplését is elkezdték betiltani. Szerintük a kereszténység egy nyugati filozófia, ami kikezdi a párt hatalmát. 

A hivatalos szervek arra hivatkoznak a bontáskor, hogy nem volt engedély a templom felépítésére, és csak fellépnek az illegális építkezések ellen. A templom egyházközösségét már korábban is zaklatták. 2009-ben elkobozták a bibliáikat és bebörtönözték a gyülekezet vezetőit.

A hatalmas templomépületet dinamittal és bontógépekkel rombolták le.

Néhány nappal korábban a szomszédos Shaanxi tartományban is leromboltak egy keresztény templomot.

Kínában több mint 60 millió keresztény él, legalább a felük „illegális” egyházközösségek tagja.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2018. január 17. 11:53
Manapság a NYT rosszabb, sokkal, bár én is csak hallomásból értesülök a viselt dolgairól. Totál a ti lapotok lett mára. Az USA szóösszetétel eredeti fogalma - a NYT és a WP, meg még az "amerikai" sajtó 94%-a számára: szitokszó.
vertesipeti
2018. január 16. 07:58
Most akkor hadat fogunk üzenni Kinának, remélem. Keresztényüldözők + kommunisták + lábbal tiporják az emberi jogokat + ránk tukmálják a kapitalista karvajtőke-hitelüket. De legalább is a kinai gazdaságot, kereskedelmet megfojtjuk: csak két üveg fütyülős barack pálinkát szállitunk három helyett.
brekker
2018. január 16. 00:56
Ezek az evangéliumi keresztények egyébként gyakorló elmebetegek. Alig várják a III. Világháborút, amikor majd mindenki elpusztul, miközben őket elragadja az Úr a Mennyországba.
brekker
2018. január 16. 00:40
Evangéliumi keresztények engedély nélküli újépítésű temploma. Nagyjából mintha nálunk egy engedély nélküli mecsetet rombolnának le. Jól nyomják az amcsik a propagandát, sokan be is veszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!