Iohannis kinevezte a bukott román miniszterelnök utódját

2018. január 16. 12:11

Klaus Iohannis román államfő elfogadta az akasztással fenyegetőző Mihai Tudose miniszterelnök lemondását és helyére ideiglenesen Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki miniszterelnöknek.

2018. január 16. 12:11

Klaus Iohannis román államfő tudomásul vette kedden Mihai Tudose szociáldemokrata miniszterelnök lemondását, helyére pedig Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ideiglenes miniszterelnöknek.

A 2016-os parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD), amely hétfőn megvonta a bizalmat Tudosétól, eredetileg Paul Stanescu miniszterelnök-helyettest javasolta az ügyvivő kormány élére, de ezt az államfő elutasította.

A jobboldali elnök kifejezte aggodalmát amiatt, hogy egy évvel a választások után immár a PSD második kormánya is megbukott. Jelezte: a negatív gazdasági következmények megelőzése érdekében nem fogja hátráltatni egy új kormány kinevezését, ezért szerdára kormányalakítási egyeztetésekre hívja a parlamenti pártokat.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ján Fortunák
2018. január 16. 13:24
"elfogadta az akasztással fenyegetőző Mihai Tudose miniszterelnök lemondását" Ez úgy hangzik, mintha azért mondott volna le. De hát EZ NEM IGAZ! Lexarják ők, hogy mit mondott a magyarokra. Egyébként meg csak románul Iohannis, igazából J-vel írják (lásd erdélyi magyar sajtó).
zakar zoltán béla
2018. január 16. 12:37
Iker?
buckafej
2018. január 16. 12:31
Ez a parlamentjük? Szép.
Berecskereki
2018. január 16. 12:30
Ha a következő sem lesz megfelelő, akkor lelövik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!