Charles Aznavour: Meg kellene válogatni a migránsokat

2018. január 08. 22:37

Az internetezők rászálltak a sanzonénekesre.

2018. január 08. 22:37

Charles Aznavour, az örmény származású, legendás francia sanzonénekes volt a France 2 vasárnap esti műsorának vendége – írja a Huffingtonpost francia kiadása. A műsorvezető, Laurent Delahousse az énekes sokszínű kulturális háttere kapcsán szóba hozta a migrációs helyzetet. „Nem gondolja úgy, hogy Franciaország túlságosan is félénk a migránsok befogadásának ügyében?” – tette fel a kérdést, mire Aznavour kifejtette: „Először is tudnunk kéne, hogy mivel van dolgunk. Lehet, hogy zsenik is vannak közöttük, de hogy hasznos emberek vannak közöttük, az biztos. Igaz, nem fogadhatunk be mindenkit magunkhoz, ez nem volna könnyű, nem is lenne normális. Ám ügyesen megválogathatnánk őket, nagyon érdekes embereket fogadhatnánk be. Ha ma Marie Curie hozzánk érkezne, azt mondanák neki, hogy viszontlátásra, asszonyom.

Habár Aznavour éppen amellett érvelt, hogy nem kellene kapásból minden migránst elutasítani, az internetezőket ez nem hatotta meg. Sokan hangot adtak felháborodásuknak a közösségi oldalakon, hogy Aznavour, aki maga is bevándorlók gyermeke, úgy látja, hogy „meg kell válogatni” a migránsokat, és hogy csak a kivételes képességű bevándorlóknak van helyük Franciaországban. 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kowecses
2018. január 10. 16:26
"Ha Marie Curie érkezne, azt kellene mondanunk, hogy viszontlátásra" Tévedés, azt kellene mondani: Isten hozott kedves EU- polgártárs.
pepu
2018. január 10. 08:22
Ezzel a válogatással csak az a baj, hogy a képzetlen, tamulatlan nem kell. A képzett, tanult meg ott is kellene, ahonnan jön. Így csak újratermelik a migránst.
Autofocus
2018. január 09. 13:14
Gyűjtsék is csak a hülyéket, úgy látszik nincs még elég.
duzur
2018. január 09. 10:19
A migránsok szelektálása és megtartása, képzettségük szerint, pont egy olyan agyelszívás, ami kárositja Afrikát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!