Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Ismét tízezrek tüntettek Tel-Avivban a kormányzati korrupció ellen

2017. december 10. 09:25

Megint demonstráltak vonultak Tel-Aviv belvárosában szombat este Benjámin Netanjahu kormányfő lemondását és a korrupció felszámolását követelve.

2017. december 10. 09:25

Ismét tízezrek vonultak szombat este az utcára Tel-Aviv belvárosában a kormányzati korrupció felszámolását és Benjámin Netanjahu miniszterelnök távozását követelve.

A pártoktól független demonstráció szervezői a miniszterelnök távozásáig minden szombat estére hasonló, kizárólag a közösségi médiában szerveződő tüntetést ígérnek. 

 A tiltakozók a Rothschild sugárút tenger felőli végétől – ahol az Izrael kikiáltásának emléket állító múzeum áll – vonultak a sugárút másik végéhez, a Habima nemzeti színházhoz. A színház előtti téren felállítottak egy színpadot, de a szónoklatok elmaradtak, mert a rendőrség kikapcsolta a hangosító berendezéseket tápláló generátort, mondván, nem biztonságos. A tömeg egy része ezután Netanjahut bíráló jelszavakat skandálva, a forgalmat megbénítva végigvonult a város több utcáján, majd eljutott a Rabin térig, ahol 1995-ben egy béketüntetésen egy szélsőséges jobboldali fiatal lelőtte az akkori kormányfőt, Jichák Rabint.

A tiltakozó akció a Tel-Aviv melletti Petah-Tikvában, Avicháj Mandelblit államügyész lakásánál több mint egy éve kezdődött tüntetéssorozat folytatása volt. Szombatról szombatra egyre többen tüntetnek a kormányzati korrupció ellen, a korrupt politikusok elleni nyomozást és vádemelést követelve. 
A legnagyobb, a tel-avivi tüntetéssel egy időben több százan vonultak az utcára más városokban, Naharíjában, Afulában, Haderában, Netanjában, Risón-Lecijónban, Modiinben, Beér-Sevában, Haifában és Jeruzsálemben is. 

Múlt szombaton a „szégyen menetének” nevezték a szervezők a szintén több tízezres tüntetést, melynek egyik célja a rendőrségi hatásköröket megnyirbáló törvényjavaslat elfogadásának megakadályozása volt.

(MTI)

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2017. december 10. 14:45
Az amerikai zsido lobbi mar atkuldte Goodfriendet egy kis kormany gyengitesre ☺
balsors
2017. december 10. 13:36
Ahol nem Gy. bácsi az úr, ott mindenhol korrupció van, ahol viszont ő dirigál ott ennek nyoma sincs mint például Ukrajna.
teljesenertelmetlen
2017. december 10. 12:52
Kicsit átírhatnák már a forgatókönyvet, mert kezd unalmas lenni.
duzur
2017. december 10. 11:52
Kár, hogy az araboknál nem szokás ilyesmi miatt tüntetni, különben tüntethetnének együtt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!