Megsemmisítették a nemzetközi elfogatóparancsot a volt katalán elnök ellen

2017. december 05. 11:52

Szabadon mozoghatnak a volt katalán vezetők Európában azután, hogy a spanyol Legfelsőbb Bíróság megsemmisítette az ellenük kiadott nemzetközi elfogatóparancsot, de ha Spanyolország területére lépnek, őrizetbe veszik őket.

2017. december 05. 11:52

Pablo Llarena, a Spanyol Legfelsőbb Bíróság bírája kedden megsemmisítette a volt katalán elnök, Carles Puigdemont és exminiszterei, Antonio Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret és Clara Ponsatí ellen indított európai elfogatóparancsokat – írja az El Periodico. 

A volt vezetőket többek között lázadással, zendüléssel és sikkasztással vádolják. Llarena bíró kéri, hogy határozatát közöljék a belga hatóságokkal.

Az El Periodico azt írja: a nemzeti elfogatóparancsok továbbra is érvényben vannak, így tehát ha Spanyol területre lépnek a volt katalán vezetők, őrizetbe fogják őket venni. 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belga
2017. december 05. 14:08
Bárhova mehetnek, csak haza nem száműzöttek Iettek- persze nem egészen, mert haza mehetnek, csak akkor bíróság eIé áIIítják őket.
drkovax
2017. december 05. 13:04
Egyébként, azt nem igazán értem, hogy ha a nemzetközi elfogató parancs jogszerűtlen, akkor az alapját képező hazai, hogy lehet jogszerű ?
brabant89
2017. december 05. 13:02
A spanyolok részéről ez okos lépés. Így gyakorlatilag száműzték Katalóniából a vezető függetlenségpárti politikusokat. Kérdés, hogy mikor áll elő egy újabb függetlenségpárti politikusgárda. Azaz a spanyolok csak időt nyertek, vagy sikerül ad acta tenni az ügyet.
lajkakutyus
2017. december 05. 12:46
Bár őszintén szimpatizáltam a törekvésekkel, idő előttinek és átgondolatlannak tartottam. Sokat ártott az erdélyi magyarság (szűkebben székelyföld) autonómiájának. Nem okos, csak bátor lépés volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!