Újra büntetőeljárást indít Dragnea ellen a korrupcióellenes ügyészség

2017. november 13. 11:40

Gyanúsítottként idézte be Liviu Dragneát, a Bukaresti kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt elnökét a korrupcióellenes ügyészség.

2017. november 13. 11:40

 

Újabb ügyben idézte be gyanúsítottként Liviu Dragneát, a  Bukaresti kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét hétfőn a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A PSD elnöke alig félórát tartózkodott a vádhatóság épületében, amíg közölték vele, hogy egy 2001-ben alakult bűnszövetkezet megszervezésével, hivatali visszaéléssel, és uniós támogatások eltérítésével gyanúsítják. Ez idő alatt a PSD támogatóinak egy kisebb csoportja – élükön Paul Stanescu miniszterelnök-helyettessel – tüntetett a DNA ellen a székház előtt. A képviselőház elnöki tisztségét is betöltő politikust korábban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a 2012-es népszavazással kapcsolatos korrupciós perben, és egy másik ügyben pedig azzal vádolták, hogy okirathamisításra bujtogatta munkatársait.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2017. november 13. 12:33
A CIA sakkban tartja a román politikai elitet. Nem?
Varga Péter
2017. november 13. 12:05
Nagy szükség lenne nálunk is egy független korrupcióellenes ügyészségre, és uniós ügyészségre is. Már húsz évvel ezelőtt fel kellett volna állítani. Most nem itt tartanánk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!