Az EU tagállamai fegyverembargót fogadtak el Venezuela ellen

2017. november 13. 10:50

Az emberi jogok súlyos megsértése miatt szankciókat fogadtak el Venezuela ellen az európai uniós tagállamok külügyminiszterei.

2017. november 13. 10:50

Célzott szankciókat fogadtak el Venezuela ellen az európai uniós tagállamok külügyminiszterei az emberi jogok súlyos megsértése miatt, a korlátozások egyebek mellett fegyverembargót is magukban foglalnak – közölte hétfőn a tagországok kormányait tömörítő tanács sajtószolgálata. A brüsszeli tanácsülésen egyhangú döntéssel jóváhagyott büntetőintézkedésekkel megtiltják az európai vállalatok számára, hogy fegyvereket, valamint olyan berendezéseket szállítsanak a dél-amerikai országba, amelyek a belső elnyomás céljára is felhasználhatók.

A miniszterek egy olyan jogi keretszabályozás létrehozásáról is döntöttek, mely lehetővé teszi, hogy vagyonbefagyasztást és beutazási korlátozást rendeljenek el a jogállamisági és emberi jogi elvek megsértéséért felelőssé tehető venezuelai természetes és jogi személyek ellen.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2017. november 13. 12:54
", amelyek a belső elnyomás céljára is felhasználhatók" Kizárják a facebook-ból?
hartnesz
2017. november 13. 11:57
Venezuellának is van olaja... Hátha sikerül megbuktatni azt a mihaszna Chavezt aki magának akarja.
brekker
2017. november 13. 11:15
Ha repüléstilalmi zóna nincs, akkor még nem bombáznak.
edvind johnsson2.0
2017. november 13. 11:01
Majd Kína szállít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!