Túl fehér szereplők: lemondták Eötvös Péter operáját Londonban

2017. október 19. 08:34

Az Arany Sárkány c. Eötvös-opera londoni előadásában csak fehér emberek voltak, ez nem tetszett a befogadó színháznak.

2017. október 19. 08:34

A Fidelio beszámol arról: Eötvös Péter világhírű magyar kortárs zeneszerző Az Arany Sárkány című, egy kínai étteremben játszódó kortárs operáját a Music Theater Wales adta volna elő a londoni Hackney Empire nevű színházban. A walesi szereplőgárda csupa fehér emberből állt.

A befogadó londoni színház azonban lemondta az előadást: hiányolták az ázsiai szereplőket a produkcióból. Elmondásuk szerint ők „a különbözőség zászlóvivői” akarnak lenni, és a nem megfelelő szereposztás szembe megy azzal, hogy elérhetővé tegyék a színházi szakmát mindenféle bőrszínnel rendelkező emberek számára.

A walesi társulat bocsánatot kért és ígéretet tett, hogy felülvizsgálják a szereposztási gyakorlatukat.

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vestergaard
2017. október 25. 20:10
Ti urak, ti urak!... ti velsz ebek! Remélem, hogy a rabszolgás műsoraikban lesznek fehérek is a gyapotföldek ábrázolásakor...
illesl
2017. október 21. 09:13
BETEG EGY VILÁG EZ. MINThA AZ UTOLSÓ ÍTÉLET ELŐTT ÁLLNÁNK!
balsors
2017. október 21. 07:30
Kellenek ide s Szír agysebészek.
Frick László Emlékzenekar
2017. október 20. 08:43
Cigányokból kellett volna verbuválni a társulatot. Ugyanis Angliában, ahogy Franciaországban is, a cigányság máig vándorlásra, lakókocsiban lakásra van kényszerítve. A London-típusú, egymás útálatában egymás elől gettókba elkülönűlő "népek színes forgataga" ugyanis egyben közös csak: a cigányok iránti gyűlöletben. Piacvezetők a hinduk és a pakik. Az egész Európai Únió a szocialista tábor bukása után a posztszocialista tábor, a tagjelöltek cigányaitól fosott a leginkább és emiatt húzták a befogadást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!