Szomáliai terror: már majdnem 300 halott

2017. október 17. 08:40

Megközelíti a háromszáz főt a szomáliai merényletben elhunytak száma. A hatóságok az al-Shabaab iszlamista milíciát sejtik a támadás hátterében.

2017. október 17. 08:40

Egyre több halálos áldozata van a szombati szomáliai terrortámadásnak – írja az Euronews.

A tudosítás szerint a halottak száma már megközelíti a 300 főt. Az áldozatok többsége civil, de diplomaták és kormányzati tisztviselők is vannak köztük. A halálos áldozatok mellett a sérültek száma is nagy, a merénylet következtében ugyanis legalább további 275-en szenvedtek sérüléseket.

Mohamed Abdullahi Farmajo, Szomália elnöke véradásra és összefogásra szólította fel az embereket.

A merényletet eddig még egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára, azonban a hatóságok szerint az al-Shabaab iszlamista milícia áll a véres robbantás hátterében. Az al-Shabaab az al-Kaida szövetségeseként ismert.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2017. október 18. 20:41
amúgy meg RILIDZSÖNOFPÍSZ
Petykabá
2017. október 18. 20:41
itt az ideje néhány szomáliai atomfizikus befogadásának...
balsors
2017. október 17. 15:49
Most már tudjuk, hogy mi elől menekülnek, és mit hoznak magukkal.
Starlord
2017. október 17. 14:26
Szemét gyarmatosító Szomáliaiak... Ja mégsem, akkor miért is robbantgatnak ott terroristák? Mert ugye iszlám valláson alapuló államot szeretnének, vallási terror ez nem pedig a szegények küzdelme a "gazdag kizsákmányoló európaiak" ellen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!