Románia kiáll Spanyolország területi egysége mellett

2017. október 18. 19:58

Fogadta a román elnök Alfonso Dastis Quecedo spanyol külügyminisztert – ennek kapcsán a román elnöki hivatal közölte: kiállnak Spanyolország területi épsége mellett.

2017. október 18. 19:58

Románia határozottan kiáll Spanyolország szuverenitása és területi épsége mellett – közölte a madridi tiltás ellenére megszervezett katalán függetlenségi népszavazásra utalva szerdán a román elnöki hivatal, miután Klaus Iohannis román államfő fogadta Alfonso Dastis Quecedo spanyol külügyminisztert.

A spanyol diplomácia vezetőjével közösen tartott bukaresti sajtóértekezleten Teodor Melescanu román külügyminiszter is leszögezte: bármilyen egyoldalú függetlenségi nyilatkozat nélkülözi a jogi alapot, és semmilyen jogi következménye nem lehet. Melescanu Románia teljes szolidaritásáról biztosította Spanyolországot, amelyet modellnek nevezett a demokratikus és európai értékek tisztelete terén.

Dastis Quecedo méltatta az országában élő nagy számú román közösség Spanyolországgal szemben tanúsított hűségét.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. október 19. 08:15
Vannak akik jól jártak a második világháború utáni újraosztásnál,van akik nem.Románia mindig tudta hogy merre nyaljon be.Mázlisták, az ő gerincük rendkívül hajlékony rugalmas anyagból készült.
Lehel
2017. október 19. 07:40
Én meg kiállok a történelmi Magyarország területi épsége mellett románok!
annamanna
2017. október 19. 00:02
Min gondolkoztak ilyen sokáig? Annyira röhögök, nem azon, hogy mit nyilatkoztak, hanem azon, hogy ezt ennyi idő alatt sikerült kikotlaniuk. Kicsit bezavart a tisztánlátásukba a katalán elnök román neje, és hogy ezért Puigdemont húsz éve "hazajár" Romániába.
Maddox
2017. október 18. 23:37
Hogy modellnek nevezik a saját polgárait terrorizáló spanyol "jogrendszert", gondolom azon sem csodálkozik senki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!