A lengyelek is optimisták Kurz győzelme miatt

2017. október 17. 07:16

Természetesen, ismerve Sebastian Kurzot, az ő nyilatkozatait, optimisták vagyunk” – mondta Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter.

2017. október 17. 07:16

Derűlátóan nyilatkozott hétfőn az ausztriai parlamenti választások eredménye kapcsán Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, korainak tartva ugyanakkor a Bécs és a visegrádi csoport esetleges közeledésére vonatkozó kérdést.

„Először létre kell jönnie a kormánynak, amely bizonyára koalíciós lesz, és majd követjük a fejleményeket” – nyilatkozott a vasárnapi ausztriai választások nyomán kialakult helyzetről az európai uniós tagországok külügyminisztereinek hétfői tanácskozásán részt vevő Waszczykowski a lengyel médiának.

„Természetesen, ismerve Sebastian Kurzot, az ő nyilatkozatait, optimisták vagyunk” – jegyezte meg a kancellári poszt várományosára vonatkozóan.

Waszczykowskitól megkérdezték azt is, hogy az ausztriai fejlemények nyomán közeledhet-e az új bécsi kormány és a visegrádi csoport (V4) politikája. A lengyel külügyminiszter „túl korainak” nevezete az ilyen fejtegetéseket, leszögezve: egyelőre tudomásul kell venni „a demokratikus választások demokratikus eredményét”.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
turáni sólyom
2017. október 17. 08:19
A lengyelekkel általában együtt gondolkodunk. Kivétel az orosz politika Ukrajnával szemben. Nekünk fontos Kárpátalja! Lengyelország viszont lemondott a keleti területeiről (többet nyert nyugaton!) Lelkük rajta.....
balbako_
2017. október 17. 08:07
Jó hír a normális embereknek, de várjunk türelemmel mit vált be az ígéreteiből a fiú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!