Újra növekszik Trump népszerűsége

2017. szeptember 22. 09:55

Hosszú lejtmenet után növekedésnek indult Donald Trump népszerűségi indexe, habár a jelenlegi 40%-os érték is rendkívül kevésnek számít. Az elnök a hurrikánokra adott válasza válthatta ki az amerikaiak tetszését.

2017. szeptember 22. 09:55

Az elmúlt hónapokban folyamatosan negatív rekordokat döntögetett Donald Trump népszerűségi indexe – ám úgy látszik, a hosszú lejtmenet után az elnök népszerűsége végre növekedésnek indult, adja hírül a The Blaze a CNN közvélemény-kutatása alapján.

Ezzel Trump támogatottsága már 40%-os, miközben 55% ellenzi tevékenységét – és bár, ahogyan a kutatás is rávilágít, ez még mindig nagyon alacsony érték, de már egy fokkal jobb a korábbiaknál.

A támogatottságban látható növekedés valószínűleg az elnök a Harvey és Irma hurrikánra adott válaszában keresendő: az amerikaiak kétharmada szerint Trump jól kezelte a természeti katasztrófa utáni állapotokat, míg csak 25% szerint követett el ebben hibát.

Észak-Korea kérdésében a megkérdezettek 41%-a támogatta az ingatlanmágnásból elnökké avanzsáló Trump tevékenységét, a CNN kutatása szerint pedig az emberek fele „azonnali fenyegetésként” tekint a távol-keleti kommunista diktatúrára, mely jelentős növekedés az áprilisban mért 37%-os értékhez képest. Ha pedig a diplomáciai megoldás nem működik, az amerikaiak úgy tűnik, nem félnének katonai útra terelni a konfliktus megoldását: csaknem 60%-uk támogatna egy Észak-Korea elleni katonai akciót.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2017. szeptember 22. 22:12
Hát persze, egy ilyen xenofób, primitív, buta, antidemokratikus, orbanista, putyinista elnöknek mitől nőhet egyedül a népszerűsége, mint a hurrikánoktól. Ezentúl, minden adatot indexelni kell, hurrikán előtti, vagy hurrikán utáni népszerűségi adat, hisz a hurrikán előtt csak is a székdobáló demokrata Klitonnénak lehet jobb a minősétése. Gondolom, ezért lett a Klintonnő amerikai elnöknő....
I_Isti
2017. szeptember 22. 11:04
Persze. Clinton meg biztosan megnyerte az elnökválasztást.
librikus
2017. szeptember 22. 10:36
Nem kell elhamarkodni a felszabadítást. Ha a közel keleten sikerült a CIA nak felborítani a rendet, akkor várják ki türelemmel amig a koreaiak maguk tekerik ki a malacképű nyakát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!