Ezentúl a nők is vezethetnek autót Szaúd-Arábiában

2017. szeptember 27. 09:04

Hittudósok és vallási vezetők máris bírálták a tervezett reformot.

2017. szeptember 27. 09:04

Szaúd-Arábia uralkodója úgy döntött, hogy ezentúl a nők is kaphatnak jogosítványt – adja hírül az Euronews. A közlekedési törvény reformját egy eseti tanácsra bízta az uralkodó, az új szabályozásnak jövő év nyaráig kell életbe lépnie.

A királyi rendelet kiköti, hogy a változásnak összhangban kell lennie a muzulmán szokásjoggal. Hittudósok és vallási vezetők máris bírálták a tervezett reformot.

Nemrégiben a nők először vehették részt egy nemzeti ünnepen, melyet az egyik rijadi stadionban rendezték. Az Euronews rámutat: a változások hátterében Mohammad bin Szalmán koronaherceg állhat.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pepu
2017. szeptember 28. 02:07
Hát ezek legalább nem rúzsozzák magukat vezetés közben.
TAVIROZSA
2017. szeptember 27. 15:52
Üdv. a XXI. században ! Hajrá szaudi lányok, asszonyok !
Paxillus
2017. szeptember 27. 11:47
Micsoda egy szabad ország! Nem is halljuk, hogy bírálnák az amerikai jogvédő szervezetek. Azokat lekötik a fékek és ellensúlyok ( a saját befolyásuk ) hiánya. Ha Szaud Arábiában éppen nyilvános kivégzéseket tartanak karddal akkor sem halljuk a Helsinki bizottságot, meg annak anya és fedőszerveit tiltakozni... ( ja , a fékek és ellensúlyok ... én hülye )
Morgen
2017. szeptember 27. 11:12
Hány feminista veri ott a nyálát?? Gondolom, egy sem! A koronaherceget sem irigylem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!