Gulyás Gergely: A teljesen félrekezelt migráció áll a CDU drámaian gyenge szereplése mögött

2017. szeptember 24. 20:42

A CDU történelmi visszaesését a félrekezelt migrációs helyzetre és az emberek biztonság iránti vágyára vezette vissza Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője lapunknak adott gyors értékelésében kifejtette: a választások teljes fordulatot hoznak a következő német kormány migrációs politikájában.

2017. szeptember 24. 20:42
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

Lapunk elérte a Berlinben tartózkodó Gulyás Gergelyt, aki röviden kommentálta a német választás fejleményeit. A Fidesz frakcióvezetője a két néppárt 1949 óta nem tapasztalt, történelmi vereségének nevezte az eredményeket, hozzátéve, hogy a kormányalakítás joga természetesen a CDU-t illeti.

Az AfD és a liberálisok szereplése azért is elgondolkodtató a politikus szerint, mert így közel a 25%-nyi szavazó áll a CDU-tól jobbra, amelyre eddig nem volt példa a német nagypolitikában. A magukat szabad demokratáknak nevező FDP migrációs politikája ugyanis a CDU-nál jobboldalibb és karakteresebb.

A kormányalakítás várható forgatókönyvei kapcsán a német közbeszédben csak „Jamaika”-koalíciónak nevezett szövetségkötést valószínűsítette, vagyis a CDU/CSU, az FDP és a zöldek várható együttműködését.

Gulyás úgy vélte, a választások eredménye a migrációs politikában is meg fog mutatkozni, „180 fokos fordulatra van szükség, amelyből már 120-at megtett a CDU, a maradék 60 is be fog most következni”, vagyis az eddig és várhatóan újra kormányzó párt szigorítani fogja a bevándorláspolitikáját. „A migrációs kihívásra adott téves válaszok mellett az emberek növekvő biztonságigényét is tükrözik az eredmények” – összegzett a Fidesz frakcióvezetője.

A legfrissebb (19:30-as) adatok szerint a CDU 33, az SPD 20,8, az AfD 13,2, a liberálisok 10,3, a zöldek 9,2, a Baloldal 8,8 százalékon áll. Ez az eredmény súlyos visszaesést jelent a CDU számára, a szocdemeknek pedig történelmi mélypontot. A most a szövetségi parlamentbe jutó, rendszerkritikus Alternatíva Németországért (AfD) párt nagy sikert könyvelhet el. Négyévnyi kiesés után a liberálisok is erős eredménnyel térhetnek vissza a Bundestagba.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2017. szeptember 25. 07:53
A magyar ballib annyira szeretné, ha a német választások után nekünk nehezebb lenne szót érteni Merkellel. Pedig az várható, hogy könnyebb lesz, mert a német bevándorláspolitika jelentősen finomodni fog.
catalina9
2017. szeptember 25. 07:14
A teljesen félrekezelt migráció áll a CDU drámaian gyenge szereplése mögött" Wir schaffen das!
néhai Ch.Pilot
2017. szeptember 25. 04:43
Gulyás Gergely megfogalmazása még mindig apolkorrekt megfogalmazás. mert Angela Mengele nem "félrekezelte" a migrációt. Ő pontosan úgy kezelte, ahogyan a Globális Világhatalom előírta neki.
Szerintem
2017. szeptember 24. 22:59
„180 fokos fordulatra van szükség, amelyből már 120-at megtett a CDU, a maradék 60 is be fog most következni”, vagyis az eddig és várhatóan újra kormányzó párt szigorítani fogja a bevándorláspolitikáját. Vagyis magyarul segget kell hogy csináljanak a szájukból. Kíváncsi vagyok le fogják-e fasisztázni saját magukat is, ha nem fogadják be azt a még hátralévő kb. 6 milliárd bevándorlót, amire márpedig igéretet tettek a felső létszámkorlát nélküli vállalásukkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!