A jobb- és baloldali antiszemitizmusra figyelmeztet Netanjahu

2017. szeptember 26. 14:55

Benjámin Netanjahu telefonon gratulált Angela Merkelnek választási győzelméhez - jelenti a Háárec. Az izraeli kormányfő nem kommentálta az Alternatíva Németországnak harmadik helyét, ugyanakkor aggodalmát fejezte ki egyes jobb- és baloldali politikusok és az iszlamisták antiszemitizmusa miatt.

2017. szeptember 26. 14:55

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon gratulált Angela Merkel német kancellárnak vasárnap választási eredményéhez, és beszélgetésükben elítélte az antiszemitizmus erősödését a jobb- és a baloldali politikában egyaránt, az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt megemlítése nélkül – jelentette a Háárec című újság honlapja kedden.

Netanjahu az izraeli kormány keddi ülésén jelentette be, hogy telefonon beszélt a német kancellárral, és gratulált pártja újabb győzelméhez. „Merkel sok éve igaz barátja Izraelnek és a zsidó népnek, fontos vezetője Németországnak és Európának” – mondta Netanjahu minisztereinek. „Izrael biztos abban, hogy az ő irányításával tovább mélyülnek és virágoznak az Izrael és Németország közötti különleges kapcsolatok” – tette hozzá. A kormánykritikus Háárec beszámolója kiemeli, hogy az izraeli kormányfő kedden sem foglalkozott elítélően azzal, hogy az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű szélsőjobboldali párt a harmadik legtöbb helyett szerezte a Bundestagban, noha korábban számos zsidó szervezet adott ki ilyen tartalmú közleményt.

Az izraeli miniszterelnöki hivatal a telefonbeszélgetésről közzétett közleményében viszont aggodalmát fejezte ki az antiszemitizmus utóbbi években megfigyelt erősödése miatt „a jobb- és baloldali politikusok, valamint iszlamisták körében”.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2017. szeptember 27. 14:39
Antiszemiták mindenhol! Avagy ha paranoiás vagy még nem biztos, hogy nem akarnak elkapni!
abcdef
2017. szeptember 27. 08:36
Nincs olyan, hogy antiszemitizmus. Jogos önvédelem viszont létezik.
Bicska Maxi
2017. szeptember 26. 23:02
egyáltalán vér szerinti zsidók akik ajvékolnak vagy valami homályos és vitatott eredetű törzs leszármazottjai akik anno csak felvették a zsidó vallást?
3M..
2017. szeptember 26. 15:13
"jobb- és baloldali politikusok, valamint iszlamisták" Ez nagyjából lefedi az egész emberiséget, kivétel persze a kínaiak. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!