Trump: Nem a bőrszín határozza meg az embert

2017. augusztus 24. 06:05

Nem a bőr színe vagy jövedelme nagysága határozza meg az embert – jelentette ki Donald Trump egy szerdai beszédében, melyben az amerikai elnök egységre és összefogásra szólította fel honfitársait.

2017. augusztus 24. 06:05

Donald Trump szerdán a legnagyobb amerikai veteránszövetség, az 1919-ben alapított American Legion renói kongresszusán mondott beszédet, melyben egységre szólította fel honfitársait. 

Az elnök azt hangsúlyozta, hogy eljött az idő a megosztottság okozta sebek begyógyítására. „Egy nép vagyunk, egy hazával, egy zászlóval” – fogalmazott. Megerősítette korábban már többször is kifejtett álláspontját, miszerint nem a bőr színe, a jövedelem nagysága, a pártok politikája határozza meg az embert, hanem „a bennünk lévő emberség”. Hozzátette: „nem létezik olyan mély megosztottság, amelyen ne lehetne felülkerekedni”

Trump kiemelte a történelem és a kultúra, valamint a morális és hazafias értékek megőrzésének fontosságát. Kifejezetten a veteránokhoz szólva leszögezte: szervezetük megtanította az ifjabb nemzedékeknek az amerikai értékek szeretetét és tiszteletét, köztük az állampolgársággal járó kötelességeket és a hazához való hűség tiszteletét is. 

A beszéd után Donald Trump aláírta azt a rendelkezést, amely megkönnyíti a veteránok számára, hogy a rokkantságuk megállapítására vonatkozó döntéseket gyorsabban megfellebbezhessék és általában az egész rokkantosítási folyamatot felgyorsíthassák a veteránügyi minisztériumnál. A Fehér Ház szóvivője szerint jelenleg az Egyesült Államokban 470 ezer háborús veterán várakozik ügyének elbírálására.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autós csoki
2017. augusztus 24. 17:09
Nem világos, hogy ezt Trump mások vagy saját védelmében mondta - tekintve, hogy ő a ritka, narancssárga bőrszínű emberek közé tartozik. Az önbarnítókrém csodákra képes!
haaszkristof
2017. augusztus 24. 09:52
Kivéve amikor egy latinó bíró Trumpre nézve kedvezőtlen ítéletet hoz ? :D Akkor nem volt mindegy neki :D
Karvaly
2017. augusztus 24. 08:41
Ismerős mesélte, hogy mainstream média hiszterizálós stílusa mögött leginkább az áll, hogy egyelőre ez képes lassítani példányszámok visszaesését, ezért ezt csinálják. Értsd, egy tényfeltáró, mély elemzés, ami megszólaltat minden oldal, igyekszik semleges maradni (vagy enyhén a lap vállalt irányához húz), az rengeteg pénzbe kerül, és messze nem hoz annyi olvasót, amennyit egy negyedóra alatt összeollózható, demagóg uszítás. Ez a folyamat már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a hazai médiában is látható a HVG, Index stílusváltozásán, illetve azon, hogy 444, Cink már eleve ilyennek indult. Csak hát csőcselék felbőszítése sohasem jó ötlet, kellett már a 444-nek is elhatárolódni a saját kommentelőitől (akiket pedig az újság stílusa tett olyanná), úgyhogy minden együttérzésem Trumpé, amiért egy ilyen média kereszttüzében kellene szolgálnia a nemzeti egységet.
bunko_jobbos
2017. augusztus 24. 08:07
Nem a bőrszín határozza meg az embert, hanem a családjának a kultúrája, hogy onnan mit hozott. Ez 75%-ban, a genetikai örökség pedig 25%-ban. A világ IQ-térképe alapján a legrosszabb IQ-jú országok Afrikában találhatóak: http://utazik.hu/iq-foldrajz-avagy-hol-elnek-foldunkon-a-legintelligensebb-emberek/ Egyenlítői Guineában az átlag: 55. A normális eloszlás miatt a lakosság egy nagy része ekkor olyan 35 körüli lehet. Az már csimpánz. Ezért nem szabad vizsgálni ezeket a kérdéseket, mert az ideológia nem felel meg neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!