Öt évre lecsukták a Samsung örökösét

2017. augusztus 25. 16:34

Komolyan veszik a korrupciós vádakat Dél-Koreában: pénteken sikkasztás és korrupció miatt öt év börtönbüntetésre ítélték a Samsung Electronics örökösét.

2017. augusztus 25. 16:34

Dél-Koreában tombol a korrupcióellenes harc: pénteken 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy szöuli helyi bíróság Lee Jae-yongot, a Samsung Electronics koreai technológiai vállalat vezérigazgató-helyettesét, egyben örökösét – számol be a Yonhap hírügynökség.

Lee-t vesztegetés, sikkasztás és hamis tanúzás miatt is elítélték.

És bár a Samsung eladásai szárnyalnak, a családi vezetésű cégen belüli korrupciós botránnyal nehezen tudnak mit kezdeni: korábban már az előző vezérigazgató Park Geun-hyet is elzárásra ítélték.

A szöuli kerületi bíróság azzal indokolta az ítéletet, hogy Lee részt vehetett a Samsung 7,2 milliárd von (1,65 milliárd forint) értékű vesztegetési botrányában.

A februárban letartóztatott Samsung-örökös tagadta a vádakat, és várhatóan fellebbez az ítélet ellen.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 25. 17:14
"És bár a Samsung eladásai szárnyalnak, a családi vezetésű cégen belüli korrupciós botránnyal nehezen tudnak mit kezdeni: " S az nem lehet, hogy a kettő összefügg? Korrupció nélkül is szárnyalnának azok az eladások?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!