Fáklyákkal ugranak a folyóba a mostari Öreg hídról

2017. augusztus 01. 15:55

Éjszaka fáklyákkal ugranak a Neretva folyóba a boszniai Mostar Öreg hídjáról. A látvány lenyűgöző.

2017. augusztus 01. 15:55

Idén 451. alkalommal tartották meg a mostari hídugrást – írja az Euronews. Éjszaka is folytatódott a látványosság, a bátrak fáklyákkal vetették magukat a jéghideg Neretvába a világörökség részét képező ikonikus hídról. Ma már ugyan pontozzák az ugrásokat és győztest is hirdetnek, de a hagyományos műugrástól eltérően itt nem a minél több akrobatikus elem, hanem a bátor elrugaszkodás és az egyetlen ívvel folyóba érkezés adja az ugrás értékét.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 01. 22:08
De bájos.... Valóban lenyűgöző a látvány, ha az ember ma hallott először Mostarról. Ami az undorító árulás szimbóluma lett. A városban és egész Hercegovinában a horvátok zendülést robbantottak ki a bosnyák szövetségesük ellen. Miközben a fronton vállvetve harcoltak a szerbek ellen, Mostart együtt védték meg az ellenségtől, a horvátok a háttérben felosztották a szerbekkel maguk közt Boszniát. A hidat, mely majd 500 éves és a világörökség része 93-ban egy horvát harckocsi lőtte szét. Nyilván kibaszott büszkék voltak magukra ettől a hőstettől... Szarházi népség...
exfahrenheit
2017. augusztus 01. 17:12
"A látvány lenyűgöző." és legfeljebb a pamplonai bikafuttatás veszélyesebb..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!