Róma már az afrikai partoknál megállítaná az embercsempészeket

2017. augusztus 02. 08:08

Az olasz kormány úgy döntött, hogy hajókat küld az afrikai partvonalhoz és a líbiai parti őrséggel közösen már azelőtt megállítják embercsempészek lélekvesztőit, hogy azok elérnék az olasz felségvizeket.

2017. augusztus 02. 08:08

Menekülők százait mentette meg egy kereskedelmi hajó a Földközi-tengeren, Líbia partvonala mentén kedden – írja az Euronews. Négy gumicsónakból összesen majdnem ötszáz embert és nyolc holttestet vittek fel a fedélzetre. A szüntelenül cirkáló uniós határvédelem, illetve a segélyszervezetek hajói már majdnem 95 ezer embert vittek az olasz kikötőkbe idén, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 11 százalékos emelkedést jelez.

Az olasz kormány éppen ezért úgy döntött, hogy Líbia kérésére hajókat küld az afrikai partvonalhoz, hogy a líbiai parti őrséggel közösen már azelőtt megállítsák ezeket a lélekvesztőket, hogy azok elérnék az olasz felségvizeket. A misszióra a parlamentnek is rá kell bólintania, úgyhogy a külügyminiszter és a védelmi miniszter az olasz törvényhozás védelmi, illetve külügyi bizottságának együttes ülésén érvelt a kormánydöntés mellett hozzátéve, hogy ezzel Róma nem sérti Líbia szuverenitását. A törvényhozás várhatóan szerdán szavaz a kérdésről.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cerberus
2017. augusztus 02. 19:29
http://www.pi-news.net/ngos-unterschreiben-verhaltenskodex-nicht-italien-stoppt-retterschiff/ Érdekes, de a Soros ott is szerepel. "Italien hat nun kürzlich einen Verhaltenskodex für die „Hilfsorganisationen“, die ja auch gerne mal vom undurchsichtigen Milliardär George Soros finanziert werden..." Ez nem a mi Soros Györgyünk ?
edvind johnsson2.0
2017. augusztus 02. 18:30
Akkor miért nem teszi? Sok a szöveg, már a tettek ideje is lejárt.
Szerintem
2017. augusztus 02. 18:25
hogy hogy most nem fasisztázik, rasszistázik, diktátorozik a ballib az EU-ra, mint annak idején, amikor Orábn tett ugyanilyen javaslatokat? Ennyire csak marionett szolga-csicska talpnyaló a magyar ballib oldal? Hogyan akarnának ezzel a szolga-csicskasággal kormányozni? Tudjuk, hogy sehogy, mert az építő kormányzásra való képtelenségüket nem egyszer be is bizonyították már. Bebizonyították már többször is kormányon, de még ellenzékből is, hogy csak rombolni tudnak. Ezért nem csodálkozom igazán az ilyen cikkeken sem, pedig jobb lenne ha a más, arra alkalmasabbak fikázása helyett inkább önkritikát gyakorolnának.
Szerintem
2017. augusztus 02. 16:49
A Magyar Helsinki Bizottságra és az ő embercsempészeik kilövésére mikor fognak lőparancsot adni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!