Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Rendőri erőszak a kolozsvári Pride-on

2017. július 04. 10:51

Kicsavarták a karját, majd furgonba tuszkolták és elvitték a rendőrök azt a román színésznőt, aki a kolozsvári Pride-on átment az ellentáborhoz.

2017. július 04. 10:51

A Transindex szerint rendőri túlkapások voltak a kolozsvári Pride-on: az egyik felvonuló, Oana Mardare színésznő átment az ellentüntetőkhöz meghallgatni, „miről és hogyan” beszél az ellentábor. Mikor egyikük bekiabált, hogy szerinte a felvonulók szemérmetlenek, Mardare visszakiáltott, hogy ez nem igaz. 

Az ellentüntetők a rendőrökért kiáltottak, provokációval vádolva Mardare-t. Ezután rendőrök tűntek fel, akik kicsavarva a színésznő karját betuszkolták egy furgonba, majd a rendőrkapitányságra vitték. A Transindex újságírója szerint a rendőrök egyértelműen „együttműködtek a neonácikkal”. 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menetekel
2017. július 05. 10:02
Nahát ezért nem akarják a magyar Pride szervezői, hogy kordonok legyenek. Marha nehéz lehet mártírokat gyártani, ha el sem juthatnak a célpontokig.
Peter8811
2017. július 05. 07:16
Ha buzit visznek el az viszont túlkapás.
cutcopy
2017. július 04. 21:54
Kis román harcicsirke, még is mire számított a román hatóságokkal szemben..? Szomorú hogy mindez egy erdélyi magyar városban..
Akitlosz
2017. július 04. 21:02
Nincsen "pride" vagy mi, akkor nincsen "rendőri túlkapás" sem. Nem közterületen provokálva kell buzulni, már akinek arra van igénye, hanem odahaza, hálószobában. Magánügy, nem közügy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!