Merkel: Nehéz megbeszélést folytattak a Húszak

2017. július 07. 19:00

Angela Merkel nehéz tárgyalásként értékelte a G20-csoport hamburgi tanácskozását. A kancellár az Egyesült Államokra utalva kiemelte, hogy a klímaváltozás kapcsán is „eltérő vélemények vannak”.

2017. július 07. 19:00

Nehéz megbeszélést folytattak a nemzetközi kereskedelemről a G20-csoport vezetői pénteken Hamburgban, és a párizsi klímavédelmi egyezmény ügyében sincs köztük teljes egyetértés – mondta Angela Merkel német kancellár a tanácskozás első napját értékelve.

Sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a G20-csoport „legtöbb tagja” a szabad és méltányos nemzetközi kereskedelmi rendszer mellett foglalt állást. A kétnapos tanácskozás zárónyilatkozatán dolgozó diplomatákra, a „serpákra sok munka vár még ma éjjel”, hogy mindenki által elfogadható dokumentum készüljön – jegyezte meg. A klímaváltozás elleni harc ügyével kapcsolatban a nyilatkozat tartalmazza majd, hogy „eltérő vélemények vannak”, hiszen az Egyesült Államok távozni kíván a párizsi egyezményből – tette hozzá Angela Merkel.

A kancellár elfogadhatatlannak nevezte a találkozó elleni erőszakos tüntetéseket, és hangsúlyozta, hogy támogatja a hamburgiakat és a város vendégeit védő rendőröket, és hálás munkájukért.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2017. július 08. 12:22
Ahány képet látok mürkülről és Trumpról együtt, a Trump úgy néz ketesztül a banyán, mintha ott se lenne.
smarton
2017. július 08. 08:24
"Sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a G20-csoport „legtöbb tagja” a szabad és méltányos nemzetközi kereskedelmi rendszer mellett foglalt állást." Mindjárt gondoltam. Kár, hogy a szegényebbeknek nincs beleszólása. A mai világban minimális tájékoztatással is egyértelmű, hogy a leggazdagabb 20-ak a szegényebbek emberi, anyagi, erőforrásbeli kifosztása miatt gazdagabbak.
tevevanegypupu
2017. július 08. 07:28
Azt elhiszem..ennyi hülye egy rakáson..ugyan borzasztó amit művelnek Hamburgban a nekivadult "természetvédők" de részben érthető is - bár fogalmam nincs miért ártatlan emberek autóit gyujtogatják és törnek be kirakatokat - hiszen ezek mindig a létező legdrágább formában, estélyek és nagy zabálások keretében összejönnek megoldásokat kerresni..de soha nem találnak..Nem Trump itt a hibás, hanem a többiek, akik évek óta nem csinálnak semmit..
ciprióta
2017. július 08. 05:53
a dolog pikantériája,hogy Merkel valamennyi külföldi delegáció részére kiosztotta a kellő mennyiségü és Hamburgot jelképező tengeralattjáró jelvényt...mellesleg orosz tengeralattjáró...amikor ezt az amerikai delegáció pontositotta Trump és a kanadai Trudaou nem volt hajlandó kitüzni azt zakójára....mindketten a saját nemzeti szimbólumokkal vettek részt a találkozón, Usa zászló és kanadai falevél...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!