Lengyel kormányszóvivő: Varsó visszautasítja a „brüsszeli zsarolást”

2017. július 26. 14:30

Nem fogadja el Varsó az „uniós hivatalnokok zsarolását” – mondta a lengyel kormányszóvivő. Rafal Bochenek szerint a Brüsszel által bírált törvények összhangban vannak a lengyel alkotmánnyal és a demokrácia elveivel.

2017. július 26. 14:30

Varsó nem fogadja el „az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.

Bochenek szerint a Brüsszel által bírált törvények összhangban vannak a lengyel alkotmánnyal és a demokrácia elveivel. Konrad Szymanski lengyel külügyminiszter-helyettes arra az álláspontra helyezkedett, hogy az Európai Bizottság által kétségbe vont előírások nem érintik a bírói függetlenséget, így alaptalanok. A még nem hatályos, az igazságügyi rendszer átalakítását célzó törvényekről az EU-ügyekért felelős lengyel külügyminiszter-helyettes  a PAP hírügynökségnek kijelentette: ezek összhangban vannak az uniós joggal. Az Európai Bizottság (EB) által bírált előírások „adminisztratív ügyekre vonatkoznak, nem hatnak a lengyel igazságügy ítélethozatalára” – vélekedett Szymanski.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. július 26. 16:46
Európai bíróság együtt Brüsszellel sorossal kommunista új zsidókkal Magyarok elpusztításán dolgoznak.
balbako_
2017. július 26. 16:17
Mi is!
Kovács József
2017. július 26. 16:17
nem szabad engedni a libsi bürokratáknak!!!
noMores
2017. július 26. 16:00
Elore az orbani uton, gyerekek! Nalunk fenyesen bevalt! Meg csak ket regionk a biztosan leszakadok kozt... De a vilag leggyorsabban novekvo cege a miniszterelnok baratjae! Nektek is lehet ilyenetek, ha ugyesen epititek a banankoztarsasagot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!