Kinyírja a Paintet a Microsoft

2017. július 24. 15:33

A Microsoft több mint három évtized után törli a Windows-ból annak egyik legrégebbi, legismertebb alkalmazását.

2017. július 24. 15:33

Minden jel arra utal, hogy a Microsoft több mint három évtized után törli a Windows-ból annak egyik legrégebbi, egyben legismertebb és legikonikusabb alkalmazását, a Paintet. A világ talán legismertebb rajzolóprogramja is szerepel ugyanis az Őszi Alkotói Frissítés által megszüntetett Windows-funkciók listáján. A program egyelőre még ott lesz a rendszer mélyén, használata azonban nem lesz javasolt, illetve támogatott. 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. július 25. 16:15
Hát ami hasznos azt törölni kell. Ezt a paintet szoktam én is használni.
I_Isti
2017. július 25. 11:12
No de a paint része a tantervnek. Mi lesz az ált. isk. tanulókkal paint nélkül?
Strassnoff Ignác
2017. július 25. 01:35
Micsoda veszteség.... Amúgy a Windows eredendően egy grafikus felület a felvásárolt DOS-nak. Lebutítva, hogy hülyék is tudják kezelni. Gyengén sikerült megoldás, emlékezetes ugye az egyik új Windows, melynél a bemutatóján, a marha nagy kivetítőn jött be a kék halál. Nem volt nagy ciki... :)))) Az első önálló Windows termék az XP volt. Nem is volt olyan szar. Azóta nem túl nagy az előrelépés, ha csak azt nem tekintjük annak, hogy lassan egy közepesen erős gép kell csak ahhoz, hogy az op rendszer fusson rajta. Azért ez röhej nem? A Windows régebbi példányai is nagyjából 10-szer annyi erőforrást használtak fel a grafikus felület megjelenítéséhez, mint mondjuk a LINUX. Biztonsági szempontból a Windows erősen kritizálható. Finoman szólva. Mindezekhez képest az, hogy egy primitív rajzprogramocska benne van-e, annyit szánit, mint pinán a szőr.
még fokozza
2017. július 24. 18:13
Az OP-rendszer szempontjából semmi jelentőségé ha van, ha nincs. Ez valami reklámstratégiai hergelés lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!