Izraeli elnök: Az UNESCO zsidóellenes hazugságokat terjesztő szervezet

2017. július 07. 14:40

Palesztin kérésre „védett övezetté” nyilvánította az Izrael által megszállt Hebron óvárosát az UNESCO Világörökségi Bizottsága. A döntés Izraelben heves felháborodást okozott.

2017. július 07. 14:40

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) izraeli nagykövete, valamint Reuven Rivlin izraeli államelnök és több miniszter is felháborodásának adott hangot pénteken amiatt, hogy az UNESCO Világörökségi Bizottsága palesztin kérésre „védett övezetté” nyilvánította az Izrael által megszállt Ciszjordániában lévő Hebron óvárosát mint „kivételes értékű” helyet.

Reuven Rivlin államelnök zsidóellenes hazugságokat terjesztő szervezetnek bélyegezte az UNESCO-t, amely közben hallgat azokról az esetekről, ahol a brutális szélsőségesek megsemmisítik a világörökséget. 

Karmel Sama-Hakohen, Izrael UNESCO-hoz akkreditált követe, Avigdor Liberman védelmi miniszter és Naftali Bennet oktatási miniszter is éles szavakkal ítélte el a Krakkóban hozott döntést.

(MTI)

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2017. július 07. 20:51
Már az UNESCO is antiszemita. Hová romlott a világ.:-)
ottapont
2017. július 07. 16:39
Szerencsések ezek a palesztinok, hogy ilyen elnyomóik vannak, balszerencséjük az, hogy ennyire szerencsések.
zakar zoltán béla
2017. július 07. 16:18
remi
OberEnnsinnen
2017. július 07. 16:00
Eléggé hervasztó, hogy Balfour erre nem gondolt, mármint, hogy lesz egyszer egy UNESCO... Nyilván nem is feltételezte, hogy eljön az idő, amikor beletörik a darálótok a darálásba. És képtelenek lesztek bedarálni, amit bedarálandóként célba vesztek. Van ilyen. De ez nem a vég. Csak a kezdete. És akkor talán újra asztalra kerül a Trianoni "béke" is. És azt mondjátok: Bocsánatot kérünk, mindenkitől, hogy finanszíroztuk, négy teljes esztendeig az első háborús öldöklést. Csak ezért, hogy zsebünkbe kerüljön egy papír Palesztináról. És kitüntetett bocsánat attól az országtól-néptől, amelyet önmagával zárattunk körbe, szétszaggatva, szétrobbantva ezer éves házukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!