Furcsa űrbéli rádiójeleket fogtak puerto ricói csillagászok

2017. július 18. 18:32

A Földtől 11 fényévnyi távolságra lévő vörös törpecsillag vizsgálatakor lettek figyelmesek a kutatók a különös jelekre. Nincs kizárva, hogy értelmes eredetű üzenetről van szó.

2017. július 18. 18:32

A puerto ricoi Arecibo Obszervatórium csillagászai a tőlünk 11 fényévnyire megtalálható, Ross 128 névre hallgató vörös törpe vizsgálatakor lettek figyelmesek a csillag irányából érkező, tízperces periódusokban ismétlődő rádiójelekre – írta az Origo. A jelek forrásának eredete ismeretlen.

Több hipotézist is megalkottak a tudósok, hogy mi lehet az oka az eddigi példátlan felfedezésnek. A jelenséget felfedező puerto ricói Obszervatórium csillagászai szerint nem a bezavaró földi rádiók felelősek a jelekért, mivel a furcsa szignált a Ross 128-al együtt álló hat vörös törpe vizsgálatakor nem észlelték. 

A csillagászok egyelőre három hipotézist állítottak fel a jel eredetéről, ám ezek Abel Méndez, a Puerto Ricó-i Egyetem lakható bolygókat kutató laboratóriumának igazgatója szerint kevés valószínűséggel magyarázzák az eseményt. A tudós hangsúlyozta: az az elképzelés, hogy a jelek földönkívüliektől származnak, a sor legvégén szerepel, ám nem kizárható. 

Az adatok elemzésébe a földönkívüli élet után kutató SETI csillagászai is bekapcsolódtak.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. július 19. 09:25
A befogott jel egy óriásplakát szövegének a része! "Ha a Földre jössz, nem veheted el a ....."
Dénia
2017. július 19. 09:13
Ilyen már volt. Akkor szóljatok, ha már a tévében is mutogatják az idegeneket. Bocsánat, a földönkívülieket. Remélem, így nem sértem senkinek az érzékenységét.
kiss.istvan770
2017. július 19. 07:50
Uborkaszezon van.
szekula
2017. július 19. 06:00
Én előbb értelem jeleit keresném a földön. Avagy van-e élet a halál előtt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!