Elsüllyedt egy bevándorlókat szállító csónak, heten meghaltak

2017. július 28. 15:36

Elsüllyedt egy török embercsempész csónakja az Égei-tengeren. A fedélzeten rajta kívül összesen tizenhét migráns tartózkodott.

2017. július 28. 15:36

Elsüllyedt egy bevándorlókat szállító gumicsónak az Égei-tengeren a török Cesme üdülőváros és a görög Híosz sziget között, 7 ember megfulladt, köztük 2 nő és 5 gyerek – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség pénteken a parti őrségre hivatkozva. A baleset csütörtökön késő este történt. Az incidensről egy vitorlás hajó tájékoztatta a török parti őrséget, amely három hajót és egy helikoptert küldött a bajbajutottak segítségére. A parti őrség 9 embert még ki tudott menteni a vízből: négy iraki, 3 szomáliai és 2 szíriai állampolgárt. A túlélőket a cesmei állami kórházba szállították.

Beszámolóik szerint a csónakban összesen 17 migráns és egy török csempész tartózkodott. Utóbbi a süllyedéskor úszva próbált kijutni a partra, ahol a parti őrök elfogták. Egy eltűnt személyt még keresnek. A tavaly március 18-án Brüsszel és Ankara között aláírt menekültügyi megállapodás következtében töredékére esett vissza a Törökországból a görög szigetekre tartó illegális bevándorlók száma és ritkává váltak a hasonló esetek.

(MTI)

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2017. július 29. 12:06
Nocsak, Erdogan mégis átengedi őket, még ha nem is a korábbi létszámban
áfonya
2017. július 29. 02:28
Brüsszeli kommunista barlang zsoldos katonái Európát támadják megszállták.
áfonya
2017. július 29. 02:24
Lájkgombot nem rakják fel ,mert a sok hazug ballisi firkász dumát nem tudják eladni a magyar embereknek ..... Nem lehet a magyar lelkeket átmosni ,hatástalan .. Csak is a kommunista bolsevikok szándéka ismét a magyar népet gyilkoltatni a betolakodó csürhével , brüsszeli terrorista központól kapják a judás pénzt.
brekker
2017. július 28. 23:26
Ez van, ha nem adják le a részesedést Soros NGO-inak. Nem kötelező mindenkit megtalálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!