Bírálja az Oroszország ellen tervezett amerikai szankciókat az osztrák kancellár

2017. július 26. 14:04

Christian Kern osztrák kancellár bírálja az Oroszország ellen tervezett amerikai szankciókat, amelyek kihatással lehetnek az osztrák energetikai nagyvállalatokra.

2017. július 26. 14:04

Bírálja az Oroszország ellen tervezett amerikai szankciókat Christian Kern osztrák kancellár, és szóvivőjén keresztül azt közölte, hogy a szankcióknak kihatása lehet osztrák energetikai nagyvállalatokra is – jelentette az APA osztrák hírügynökség szerdán.

Az amerikai képviselőház kedden szinte egyhangú szavazással fogadta el azt a törvénycsomagot, amely újabb szankciókat rendel el Oroszország, Irán és Észak-Korea ellen. Jürgen Schwarz, az osztrák kancellár szóvivője a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy az amerikai szankciók egyoldalú szigorítása Oroszország ellen az Egyesült Államok és az Európai Unió Ukrajnával folytatott közös politikájától való eltérést jelentené. Schwarz nagyon sajnálatosnak nevezte, ha az Egyesült Államok elállna a közös politikai irányvonaltól. A szóvivő szerint a szankciók korlátozhatnák többek között az energiaszektor cégeinek működését. Egyúttal „különösen riasztónak” nevezte, hogy az Egyesült Államok megpróbálja Európa energiaellátását egyoldalú intézkedésekkel befolyásolni, így megvalósítva a saját gazdasági törekvéseit.

Az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat vezetője Rainer Seele a német Handelsblatt című újságnak azt mondta, hogy Európa érdekében áll az önálló energiabiztonság. Úgy vélte, hogy az oroszországi szállítások veszélyeztetése helyett több gáznak kellene Oroszországból Európába érkeznie. Indoklása szerint mivel a saját kitermelés igencsak megcsappant, Európa szempontjából fontos, hogy Oroszországból is érkezzen valamennyi földgáz. Egyúttal kiállt az Északi Áramlat-2 olajvezeték megépítése mellett, amelynek anyagi támogatását az OMV is biztosítja. Seele szerint mindez hozzájárul az energiabiztonsághoz és vonzóbb feltételeket nyújt az európai fogyasztóknak.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2017. július 27. 05:19
nem értem ezt a rakás balfaszt ezen a site-on...az európai energetikai biztonság már mai állapotában is a csucson van, nincs szükség semmiféle további gázvezetékre, a meglévő infrastruktura sem müködik teljes kapacitással. A jelenleg szállitott orosz gáz bőven elegendő az öreg kontinens számára,minden további beruházás kidobott pént hoszabb távon.
noMores
2017. július 26. 17:28
Bakker, Orban ugyanazt csinalja, mint Putyin: http://index.hu/kulfold/2017/07/26/bill_browder_tanuvallomas_szenatus_putyin/ Az oligarchaknal zsebbe kell fizetni, Gatyan ez elol menekult el. Es mennyire durva, hogy befuzik az amcsikat: biztosan zsaroljak valamivel Orbant, hogy a felcsuti gyoker igy alajuk fekudt, teljesen biztosan van valami a kezukben Bastya elvtars viselt dolgairol.
Akitlosz
2017. július 26. 16:14
"Bírálja az Oroszország ellen tervezett amerikai szankciókat az osztrák kancellár" Bírálja, bírálja, de azért megszavazza azokat az EU-ban magyar kollégájához hasonlóan. A szavak és a tettek nem igazán vannak összhangban nála sem.
hátakkor
2017. július 26. 15:58
Ja..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!