Gyakorlatilag szír falvakat hozna létre Kelet-Európába egy német zöldpárti képviselő

2017. június 20. 13:30

Az európai menekültkrízist övező vita közepette a zöldek európai parlamenti frakciójának elnöknője, Ska Keller a menekültek nagyobb csoportjainak kelet-európai áttelepítését szorgalmazná. A politikus úgy érvelt, az intézkedés elősegítené a bevándorlók integrációját.

2017. június 20. 13:30

A zöldpárti képviselő a Neue Osnabrücker Zeitunggal való beszélgetésében állt elő javaslatával, miszerint egy egész szíriai falut kéne átköltöztetni Lettországba – írta a Focus. A képviselőnő elmondta: a krízis során egyértelművé vált, hogy a menekültek szívesebben mennek oda, ahol már honfitársaik is élnek, akik segíthetnek nekik az integrációban és a beilleszkedésben. „A szíriai falu ötlete egy lehetőség, amit fel tudunk használni. Például akkor, amikor a szír menekültek nem akarnak egyedül egy olyan országba települni, ahol még nincsenek letelepített honfitársaik." 

Erről az opcióról a Kelet-európai országok ellenállása esetén is tárgyalni kell, szükség esetén le kell cserélni a befogadó országot – reflektált a többek között Magyarország ellen is zajló bizottsági eljárásra és a kelet-európai országok eddigi ellenállására Keller. „A menekültek befogadásának megtagadása ütközik az EU jogszabályaival" – hangsúlyozta a politikus. 

Az Európai Bizottság nemrég indított eljárást Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen az Unió 2015-ös megállapodásának megsértéséért, amiért azok húzodoztak a megállapodásban rögzített számú menekültet befogadni az országukba.

A menekültek elosztásának témája a június 22-23-án esedékes EU-csúcson is fel fog merülni – számolt be a Focus.

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bűbájos Küsmödy
2017. június 21. 08:18
Az Európa parlament a föld nevű bolygó gigantikus nyitott elmegyógyintézete, ahol az ápoltak betegítették meg az orvosi kart, az ápolókat, a takarító személyzetet, stb. ...
Negue
2017. június 21. 00:42
Jól szájon kéne vágni ezt a marha tyúkot! Ez a pofátlanság már tényleg túl megy minden határon! És az ilyen elmebetegek nevezik magukat politikusnak.
malakka
2017. június 20. 23:33
Egy német zöldtől nem meglepő. Az igazán szomorú az, hogy néhány telibevert rühes geci kutya kommentelő MÉG EZT IS mentegetni tudja.
KötőDániell
2017. június 20. 22:00
Szép! Nem mondom. Okos :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!