Halálos áldozatai is vannak a londoni toronyház-tűznek

2017. június 14. 09:48

A londoni tűzoltóság parancsnoka közleményében „számos” halálesetről szólt, de az áldozatok pontos számát egyelőre még nem tudták pontosan megállapítani.

2017. június 14. 09:48

A londoni tűzoltóság szerint halálos áldozatai vannak a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban szerdán kitört tűzvésznek. Dany Cotton, a londoni tűzoltóság parancsnoka közleményében „számos” halálesetről szólt, de közölte, hogy az épület mérete és bonyolult belső szerkezete miatt az áldozatok pontos számát egyelőre nem lehet megállapítani, és a hatóságok a tűz okát sem ismerik még. Hozzátette, hogy a londoni mentőszolgálat harminc sérültet szállított öt kórházba.

A tűzoltóparancsnok szerint a 24 emeletes épület mindegyik szintje égett a második emelettől felfelé. Cotton tájékoztatása szerint a helyszínen negyven tűzoltójármű és több mint kétszáz tűzoltó dolgozik. Szemtanúk beszámolói szerint sokan az égő épületben rekedtek. Többen arról számoltak be, hogy embereket láttak kiugrani a toronyházból. 

A 120 lakásos Grenfell Tower 1974-ben épült, és tavaly jelentős felújításon esett át.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. június 14. 12:58
Soha, sehová sem engednék toronyházat építeni, ha rajtam múlna. Iszonyat még látni is ezt a tűzesetet. Sajnálom azokat, akik bentrekedtek ebben a pokolban.
u.cserkész
2017. június 14. 10:10
Szörnyű esemény, nagyon-nagyon sajnálom azokat, akik megégtek ebben a tűzben. Elképzelni sem tudom, milyen érzés az, amikor a felső emeleten lakók rádöbbentek, hogy nincs menekvés.:-(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!