Figyelmeztette Macron a különutas európai vezetőket

2017. június 22. 13:33

Komoly politikai következményekkel kell szembenézniük azoknak közép-európai országoknak, akik nem tisztelik az uniós szabályokat – figyelmeztetett Emmanuel Macron szerdai intejújában. A francia elnök ugyanakkor leszögezte: nem hisz a Kelet- és Nyugat-Európa közti konfliktusban.

2017. június 22. 13:33

Emmanuel Marcon választási kampányában többször is erős szavakkal illette Magyarországot és Lengyelországot, mint azokat a közép-európai országokat, akik nem tisztelik az európai értékeket és nem működnek együtt Brüsszellel a menekültkérdésben. A Guardiannak adott szerdai interjújában tisztázta: bár nem hisz „a Kelet- és Nyugat-Európa közti konfliktusban”, figyelmeztette azokat az európai vezetőket, akik „figyelmen kívül hagyják az alapelveket, hátat fordítanak Európának, cinikusan viszonyulnak az Európai Unióhoz, melyet csak pénzosztásra használnak anélkül, hogy tisztelnék annak értékeit”.

Leszögezte: „Európa nem egy szupermarket. Európa egy közös sors. Meggyengül, ha elfogadhatóvá válik, hogy értékeit elvetik. Azoknak az országoknak, amelyek nem tartják tiszteletben a szabályokat, komoly politikai következményekkel kell számolniuk. És ez nem csak egy kelet-nyugat vita.” Hozzátette: bár mindenkivel tisztelettel fog beszélni, az európai értékekből – a demokráciából és a szolidaritásból – nem fog engedni. Ha Európa ezekből engedne, az gyengeséggel járna, és ezáltal Európa megszűnne létezni – véli a francia elnök.

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edvind johnsson2.0
2017. június 22. 21:04
Egy dolgot tehet Macron, többre nincs is se tehetsége se lehetősége. Bocsánatot kér tőlünk Trianonért, mert ezt még egyik francia vezető sem tette meg.
holder
2017. június 22. 20:52
Macronnak az Unióban se tekintélye, se súlya - csak alulról pisloghat Orbánra. Egy 39 éves, 175 cm magas faszi egy talán 66 milliós ország élén, ahol az egy főre jutó GDP éppen hogy 41 ezer dollár...És ő pofázik ! Szánalmas !
Héja
2017. június 22. 20:14
Macronból hamarosan bolygó hollandi lesz. Más kormányozni, megint más a nagyinak engedelmeskedni.
ato boldizsár
2017. június 22. 19:50
Macron a tökéletes arc az ilyen undormány, hazug lózungok előadásához. Szerintem nem is ember, csak úgy 3D printelték a feladatra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!